Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebook-os nyereményjáték...

Facebook-os nyereményjáték szervezésével kapcsolatos megtévesztést hol lehet bejelenteni?

Figyelt kérdés
Elegem van már abból, hogy egyes emberek más embertársaik jóhiszeműségét használják ki már a Facebook-on is üzleti céljaik eléréséhez. Ehhez mindenféle álnyereményjátékokat szerveznek, aminek a sorsolását természetesen nem tartják meg. Sláger mostanában a készpénznyeremény. Hol, kinél lehet ezeket feljelenteni?

2013. jan. 3. 15:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha gyanús nem kell játszani. Előbb-utóbb majd csak rájönnek.

Ameddig nem származik kára belőle az embernek addig mi a legrosszabb ami történhet? Kap néhány kéretlen reklám levelet a postafiókjába.

2013. jan. 3. 16:17
 2/3 A kérdező kommentje:
Szerinted én "játszom" ezeken? Én értek annyira ehhez, hogy átlássak rajta, de sajnos szerintem az emberek 90% nem mozog ennyire otthonosan ebben a témában. Én őket akarnám megvédeni. És hogy mitől? Szerinted nem keletkezik kára belőle? Anyagi ugyan nem, de erkölcsi biztosan. Reménykedik, hogy majd ő lesz a nyertes, és kiderül, hogy az esélyes sem volt meg a nyerésre. Csalódni fog ezekben a nyereményjátékokban, és ezt ki fogja vetíteni a teljes Facebookra, más nem online futó tisztességes nyereményjátékokra, tisztességes cégekre, emberekre... "Biztos ez is átverés", "biztos Ő sem akar jót nekem", stb.
2013. jan. 3. 22:55
 3/3 anonim ***** válasza:

Szép gondolat, szó se róla, de biztosan jót tenne ez nekik?

Ez kb olyan mint amikor a szülő próbálja mindentől óvni a gyermekét, hogy a ő szeme fénye még véletlenül se bukjon fel és horzsolja le a tenyerét.

Én úgy gondolom, hogy amíg anyagi kára nem keletkezik belőle addig nincs komoly veszély. Ha értelmes az illető akkor tanul az esetből, levonja a tanulságot és legközelebb már felkészültebben veti bele magát a sorsolásba.

Egyébként meg egy valós, tisztességes nyereményjátékon is ugyan úgy lehet vesztes. Az most mitől jobb? Hogy ott valóban volt 1 a 10 millióhoz esélye a nyereményre? Megnyerte? Nem! Ugyan olyan csalódott lesz mint a kamu nyereményjáték esetén.

De ha mindenáron jelenteni akarod ezeket próbáld a rendőrséget vagy szerencsejáték zrt-t. Esetleg megpróbálhatod facebook-on jelenteni magát az oldalt vagy a nyereményjátékot hirdető kiírást. Bár facebook esetén az ilyen jelentgetéseknek akkor lesz hatása ha elegendően jelentik. Te megjelölheted az összes ilyen kamu nyereményjátékot facebook-on, addig nem fog semmi sem történni amíg te vagy az egyetlen feljelentő.

Ha mindenképp segíteni akarsz inkább hozz létre egy facebook oldalt ahol felhívod mások figyelmét az ilyen kamu játékokra és leírod mikre kell figyelni.

2013. jan. 4. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!