Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » AZ Ihavenet egy vírus?

AZ Ihavenet egy vírus?

Figyelt kérdés
Egy ideje, akármilyen oldalra szeretnék menni, először erre az ihavenetre léptet, ahol nem történik semmi. Amint újra próbálom, akkor már minden működik. Beütöttem a gugliba, de csak angol nyelvű oldalakat találtam, amiből annyit tudtam leszűrni, hogy talán ez egy vírus. Volt már ilyen valakinek? Mit kell csinálnom, hogy eltűnjön?
2012. dec. 25. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=HQaeJvH86wk - nem vírus - rootkit. Rosszabb...
2012. dec. 25. 16:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! A videót nem igazán látom jól sajnos. Ha elviszem informatikushoz, az meg fogja nekem csinálni? Ezek a rootkitek oké, hogy adathalászok, de mit halásznak? A bankszámlaszámom jelszavát vagy az intim dolgaimat?
2012. dec. 25. 21:47
 3/5 anonim ***** válasza:
"ankszámlaszámom jelszavát vagy az intim dolgaimat?" - akár ezeket is . Attól függ mire van kihelyezve.
2012. dec. 25. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Google lefordítja, ha nem tudsz (eléggé) angolul.

[link]

2012. dec. 26. 01:32
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

Rootkit

A rootkit egy olyan eszköz vagy ezek gyűjteménye, amelynek segítségével titokban lehet egy számítógépet vezérelni. Kezdetben a rootkitek a UNIX operációs rendszerre jelentek meg, (beleértve a Linux platformokat is) és ezek olyan eszközök gyűjteményét jelentették, amely alkalmas arra, hogy egy támadó rendszergazdai jogokat szerezhessen az adott rendszeren belül (ezt hívják a UNIX alatt „root” jognak). A rootkit kifejezést Windows alapú rendszereken általában az olyan programok meghatározására szokták használni, amelyek futó folyamatokat, állományokat vagy rendszerleíró adatbázis (Registry) kulcsokat rejtenek el az operációs rendszer, illetve a felhasználó elől. Az ilyen Windowsra telepített rootkit olyan funkciókat használ, amellyel nem csak saját magát képes elrejteni, hanem további kártékony kódokat – például billentyűleütés naplózót (keylogger) - is észrevehetetlenné tud így tenni. A rootkitek nem szükségképpen csak rosszindulatú kódok elkészítéséhez használhatók, de az utóbbi időben jelentősen növekvő mértékben használták fel ezt a rejtőzködő technikát a rosszindulatú kódok készítői.

2012. dec. 26. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!