Kékhalál. Nade mitől?
Figyelt kérdés
A gépem mostanság egyre gyakrabban kékhalálozik, de még nem tudtam rájönni az okára. Például netezés közben egy pillanatra lefagy a gép, és beugrik a kék képernyő. Ezt a kódot dobja ki: 0x0000009C (0x00000004, 0x80546EF0, 0B2000000, 0x00070F0F)
Egy újraindítást követően tovább lehet gépezni, de tudom hogy a kékhalál nem jó jel, hogyan javíthatnám a hibát?
A gépem elég régi darab:
Processzor: AMD Sempron 3000+ (1800 MHz)
Alaplap: ECS nForce3-A
Memóra: 1.5 giga (DDR 1)
Videókártya: ATi 9550 128-as
Az oprendszer windows xp prof sp3
Gyakran lemeztöredezettség-mentesítek, avast vírusírtóm van, regisztrált, kétlem, hogy vírus okozná a gondot.
Várom a tippeket :D
2012. szept. 11. 17:51
11/13 anonim válasza:
Szevasztok! Saját tapasztalatommal 100%-ban alá tudom támasztani Tamasoft korábbi válaszát, amelyben rögtön a RAM-ra gyanakodott! Velem szinte szó szerint ugyan ez történt, a 2 db 512 megás RAM kártyám közül az egyik szarakodott. Megjegyzem, aljas módon a hiba nem állandóan állt fenn, teljesen véletlenszerűen jött elő, a bűnös kártya eltávolitása, majd cseréje után teljesen megszűnt.
12/13 A kérdező kommentje:
a bluescreen progi alapján, idézem: "A hibát előidéző drájver: aswSP.SYS..." lehetséges, hogy az avast kavar be?
2012. szept. 12. 08:15
13/13 anonim válasza:
Avast bezárt valamit (kártevőt) valamelyik böngészőbe, nem tudja leírtani, se karanténba tenni. Ez lehet a gond, de még törölni sem fogja engedni, az Avasttal együtt se. Csökkentett módban megpróbálhatod, de nem valószínű, hogy sikerül. Ezért a legjobb lenne a Windows újratelepítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!