Miért nem létezik vírus iOS-ra?
Van az, vagy lesz iOS-re is, csak mivel az erősen zárt, ezért nehezebb rá vírust fejleszteni.
De nem mellesleg az Androidos vírusok sem túl komolyak. Az egész csak arra megy ki, hogy el lehessen adni az Androidos vírusirtókat.
a fenéket nem létezik...
egyszerű példa: tag ír egy mezei programot, nincs benne semmi csúnyaság, átmegy az ellenőrzésen. vár amíg elegen le nem töltik, majd hazaszól, és ezután frissíti magát a csúnyaságokat tartalmazó kódjával.
alma viszonylag hamar reagál, tagot kivágják, programokat törlik, de addig már meg van fertőzve sokezerember, akinél egy-két-x napig vígan garázdálkodhat a vírus
szóval igenis valós veszély a vírusfertőzés ios-re is, még teljesen legálisan használva is
Olyan, hogy "vírus" már régen nincs még PC-re sem.
Viszont kémprogramok és egyéb hasonlók vannak minden rendszerre. Nagy botrány is volt belőle amikor becsempésztek egy ilyen programot az AppStore-ba.
Pedig a "csempész" csak a rendszer hiányosságaira akarta felhívni a figyelmet, hogy milyen könnyű egy ilyen programot átjuttatni az ellenőrzésen és feltelepíttetni a user eszközére.
jaja erről olvastam én is, ha jól emlékszem pont ezzel a módszerrel mászott be amit #5ben írtam, csak garázdálkodás helyett egy figyelmeztetést hagyott hátra hogy sebezhető a rendszer
ahelyett hogy erre megoldást kerestek volna, inkább a tagot kitiltották a fejlesztők közül...
a frissítéseket a rendszert megkerülve is fel rakni, főleg ha valami apró kódról van szó, egy gyors otthoni szerverlekérdezés, és fent is van.
igaz, viszonylag hamar (azaz 1-2-x nap) kiszúrják, de akkorra már megtörtént a baj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!