Létezik olyan vírus, vagy kártékony cucc, ami többszöri formázást, újra telepítést megúszva, újra szét szedi a rendszert, de legfőképpen lassítja?
Veszem a BIOS-ban bújik meg, és felmásolja magát a rendszerbe, és lassít?
Mert régen, a gép tökéletesen ment, bár eléggé régi, de nem ez a lényeg, most meg tök lassú.
XP Rendszerről, beszélünk, de már élt meg a gép WIN7-et is.
Próbálkoztam UBUNTU-val, megnéztem milyen, de nem telepítettem fel, csak bebootoltam róla.
Szal van ilyen ami formázást túlélve is lassítja a gépet?
Adatok:
VGA: ATI Radeon 9550
PROCI: AMD Semprom 3000+
RAM: 2 GB DDR1
Táp: 400 WATT
Alaplap ASUS K8N
Hm...
Értem köszönöm a választ.
Inkább olyan van, amelyik megfertőzi az exe-ket (pl. sality, csak azért tudom, mert pont most irtottam ki :-), és te csak a c-t formázod, de a d-n meg ottmaradnak a fertőzött cuccok, és visszafertőzöd velük a friss telepítést.
Esetleg ellenőrizd már le, hogy a videokártya-, a proci-, vagy a táp ventilátora megy-e rendesen!
hát igen ez már egy elavult rendszer
a vírusok nem élik túl a formázást, bár ha egy ilyen buherált xp telepítőlemezed van, akkor előfordulhat hogy bele tettek valami vírust is...
amúgy szimplán csak netezésre nem is olyan gyenge a proci, csak ma már sok mindent hardveresen is gyorsítanak, amiket ezek a régi processzorok nem tudnak
ha nincs szükséged a windowsra, főleg a játékok terén, akkor én a helyedben kipróbálnám az ubuntut feltelepítve is(akár valami régebbi verziót), mert köztudott hogy ezeknek a rendszerek gépigénye alacsonyabb
Csak egy C meghajtót használok, azóta mióta win7 volt a gépen, de ennek nagy szó a WIN7, tehát vissza raktam XP-t és megtartottam a C meghajtót :D
Nincs olyan fájlom amit elveszítenék nagy gond, ami van az már dekkol a DVD-men :)
Ventinlátorokról egyet tudok ami nem megy, de most belenézek a gépbe úgy sincs az oldala fent.
Szóval: Proci hütő megy, a Tápban is van egy ami megy, viszont a videókártya hütője elromlott.
Hőfokokkal nincs gond, de tessék:
Proci:35 C fok
VGA: 27
HDD 38
Ezeket írja a gép az előlapi kijelzőn, a többit Everest-el nézhetném meg, de fölösleges.
Szóval szerintem ez még normális hőfok.
UBUNTU ha jól tudom van egy alkalmazás hozzá:
Win e amivel lehet EXE-ket megnyitni.
Plusz még vannak rendesen UBUNTU-ra írt progik mint a Skype.
Lehet megfűzöm anyut :3 XD
a wine nem futtat minden programot
de a játékokon kívül mindenre(na jó szinte mindenre) van alternatíva
Ja, hát igen én nem tudnék élni játékok nélkül! XD
Nem tudom kapni-e videó kártya hűtőt, de ha lehetne pár ezerből én vennék szívesen.
Fagyás? néha meg esik :3 xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!