Operating memory » services. Exe Operating memory » \GLOBAL? \2954f487\WINDOWS\$NtUninstallKB56787$\693433479\Desktop. Ini a variant of Win32/Sirefef. EZ trojan
Van egy nagyon nagy gondom úgy hogy hozzáértők kérlek segítsetek. Pár napja az Eset Smart Security jelzett egy olyat hogy service.exe/trojan stb. meg egy desktop.ini fájlt is, azóta még karanténba tett innen is pár fájlt C:\System Volume Information, a mai napon újraraktam a gépem C felét, minden oké volt, sorra felraktam a szükséges programokat újra stb. fent volt vagy pár órát az Eset Smart Security is update nélkül, de nem jelzett virust, most egy órája kb. kerestem felhasználónevet és jelszavat a neten amivel frissítettem és azután újból jelezte a fent írtakat, most eléggé kivagyok borulva, mert nem szeretném megint újrarakni, sőt gondolom nem is lenne elég akkor csak a C-t újrarakni, mert akkor mi más lehet a gond, esetleg az antivirus hibás vagy mi a nagy franc van?
Lefuttattam a Malwarebytes Antimalware programot ami nem jelez virust abszolút. Akkor most ???
Szia!
Én nem nevezném magam szakértőnek, de egy mezei felhasználónál valószínű több vagyok. (Régebben néha kaptam vírust, de mindig sikerült kiirtsam.)
Javasolom, hogy tedd fel az Avast vírusirtót - én régóta azt használom, és az egyik legjobb ingyenesnek tartják (bár biztos lenne aki másra esküdne) -, és nézd meg, hogy az talál-e valamit. Fontos, hogy ne legyen fent egyszerre az Esettel, mert könnyen bezavarhat egymásnak a két vírusirtó...
Ha van vírusod és ki akarod irtani, akkor javasolt csökkentett üzemmódban futtatni a számítógéped közben.
Vírus miatt a gépet újra rakni csak a legvégső esetben szükséges, anélkül is megoldható a probléma szinte mindig. Pánikba pedig nem érdemes esni, ritka az igazán komoly bajt okozni tudó kártevő.
Előfordulhat, hogy téves egy riasztás, de attól még lehet valós, hogy a Malwarebytes Antimalware nem jelez.
Érdemes lehet egy vírusirtással foglalkozó honlapot felkeresni, és oda beírni a kérdésed, ha nem akar megoldódni a problémád. Ott nálam hozzáértőbbek adhatnak neked választ.
(De ezen a részelegen is valószínű kapsz segítséget, ha új témát nyitsz: [link]
[link] Itt pedig a 2010.01.02. 15:28 hozzászólást érdemes elolvasni, abban megszívlelendő tanácsok vannak a vírusirtásról...)
(Egyébként tűzfalnak a COMODO-t tudom javasolni és a vírusirtó mellé nem jön rosszul egy Spybot SD.)
Sok sikert!;-)
Hát tessék, ezt írja a valódi ESET honlapja, ez TRÓJAI.
Ez az online scanner le tudja szedni a trójait:
Nod321, Fiaumiau és hasonló oldalak hamisak.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!