Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi az a portszkennelés és...

Mi az a portszkennelés és HOGY LEHET MEGAKADÁLYOZNI?

Figyelt kérdés

Elmúlt kb 7 napban naponta 1-2 alkalommal feldobta a NOD32 (próbaverziója), hogy "Portszkennelés, távoli ip...."

Miért történik ez és hogy találják meg az én gépemet? IP-cím keresőkbe beírtam ezeket a távoli címeket. Köztük 2 magyar, a többi amerikai, ukrán, kínai, stb. Mit akarnak ezek?

A két magyar az lehet valami ismerősöm is vajon? Vagy nem?

Hogy találják meg a gépem???

2012. ápr. 16. 21:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem irtam ilyet hogy a nod32 scanel, azt irtam hogy ha ilyen kritikus porton észleli a portscant akkor ugrál a figyelmeztető ablaka.

Ha nem igy tenne akkor másodpercenként 10 ablak jönne a felhasználó képébe. És a kérdése ez volt, mi történik, hogy találják meg a gépét, mit akarnak, stb.

Erre irtam én hogy kapcsolja ki a figyelmeztetést, igy nem idegesiti magát.

2012. ápr. 17. 14:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy így összecivakodtatok, mert legalább így írtatok sokmindent, sok-sok odavetett (számomra kínai) félmondatot, mondatot, amiből talán egyszer csak kitalálom, hogy mikre kéne rákeresni, hogy értsem is a jelenséget. Hisz valójában válasz még nem jött a kérdésemre.

red4me! Az első válaszoddal kb semmire nem megyek. Attól, hogy kikapcsolom az értesítést, feltételezem nem szűnik meg a említett folyamat. A későbbi irományaid sokkal értelmesebbek, azokat köszi. És a többieknek is köszi!

Viszont ha valaki letudná írni a dolog lényegét úgy is, hogy olyan is értse, aki csak felhasználói szinten használja a számítógépet, az tudnám igazán díjazni!

2012. ápr. 17. 23:34
 13/17 anonim ***** válasza:

A legeslegegyszerűbb lenne feltenni egy jó tűzfalat.

Mondjuk egy Comodot és a probléma meg is van oldva kb.

2012. ápr. 17. 23:47
 14/17 anonim ***** válasza:
35%

"Attól, hogy kikapcsolom az értesítést, feltételezem nem szűnik meg a említett folyamat"

Minden gép átesik ezen, folyamatosan. Az enyém is, az itt válaszolóké is és a tiéd is. Annyi a különbség, hogy neked egy olyan védelem van telepitve ami még erre is figyelmeztet.

Kérdés van e erre az információra szükséged? A válasz: nincs. Ugysem tudsz vele mit kezdeni, tehát a risztást nyugodtan kapcsold ki.

Tehetnél fel olyan védelmi szoftvert is ami még ennél is több információval áraszt el a hálózati forgalmadról, de átlagfelhasználóként téged ez nem érdekel.

Valahogy úgy értsd mintha skoda fabia tulajként kapnád folyamatosan az infót melyik kerékben épp mennyi a keréknyomás másodpercenként frissitve. Egy F1 pilótának ez lehet fontos, de téged, átlagautósként nem érdekel.

2012. ápr. 18. 00:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Ez mondjuk így nem igaz.

Nem árt, ha van fent egy tűzfal, ami figyeli ezeket és szükség esetén blokkolja a scannelést.

Csak a NOD nem tűzfal, a Comodo igen.

2012. ápr. 18. 00:24
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Az én operációs rendszerem tartalmaz tűzfalat is, tiéd nem?
2012. ápr. 18. 01:03
 17/17 anonim ***** válasza:
90%
Hát, amennyiben Windowst használsz az abban lévő tűzfal kb semmit nem ér.
2012. ápr. 18. 01:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!