A Hotmail, Gmail levelező programok jelszava tényleg könnyen feltörhető? Egy ismerősöm, ezeken a fiókokon folytatott levelezésekből ismer információkat. Lehet ezért rendőrségi feljelentést tenni?
Bármelyik fiók feltörhető egy sima hacker programmal. Én ugyan nem próbáltam egyiket sem, de egy ismerősömmel beszélgetve rákérdezett, hogy nem hiszem el? Mondtam, hogy nem, mire megkérdezte, hogy bebizonyítsa-e az én fiókomon. Mivel megvoltam győződve arról, hogy ilyen nincs, ezért belementem. Kb másfél perccel később visszaküldte a jelszavamat. Csak pislogtam. Nem egy könnyen kitalálható jelszó volt amúgy.
Hogy jogilag mit lehet tenni ezek ellen, azt nem tudom sajnos.
Nem attól függ, hogy milyen levelzö programokon van a jelszó, hanem hogy MILYEN és milyen a hozzáférhetösége.
Olyan jelszót nem szabad választani, ami személyes, kell benne lennie kis és nagybetünek, számnak és irásjelnek.
Ezenkivül sem felirni, sem a gépen tárolni nem szabad, és minden alkalommal szabályosan ki kell lépni az oldalból.
Semelyik jelszó nem törhető fel könnyen, ha nem olyan: hogy kutya, cica, 12345, pasword, stb. Ez pl.: nehezen törhető: @#FaLtkol1900@.
A jelszó feltörése (illetéktelen felhasználása) bűncselekmény, persze bizonyítani is kell tudni.)
Utolsó. Fent még azt írtad, hogy könnyen feltörhető a jelszavad...
A jelszó erőssége határozza meg a feltörhetőségét. Naponta vannak nagy arcok, akik mindent feltörnek. Küldjön egy privit a haverod aztán adok neki feltörendőt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!