Jelentkezzen aki ezt megtudja oldani!? (Bőv. LentÖ
Nemrég kaptam egy gépet.(Használt) Az a hiba fordult elő hogy ha a regeditbe be szeretnék menni azt irja, hogy "Az adatbázis szerkesztését a rendszergazda letiltotta" ha megnyitom a parancssort, akkor automatikusan újraindul a gép... ez miért lehet?
újrateleptettem a gépet, és ugyanezt csinálja.
szerinted mit lehetne vele csinálni?
Szia.
Próbáld meg ezt parancssorból, rendszergazdaként :
REG delete HKCU\Software\Microsoft\Windows\Currentversion\policies\system /v Disableregistrytools
REG delete HKLM\Software\Microsoft\Windows\Currentversion\policies\system /v Disableregistrytools
Vagy ird be ezt egy fájlba és mentsd el akarmi.reg néven, majd inditsd el (2x katt) :
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableRegistryTools"=dword:00000000
Bár az első módszer biztosabb, mert nagy valószinűség szerint a másodikra ugyan azt a hibaüzenetet kapod, de próbáld ki.
Sok sikert.
Üdv.
Ilyet akkor ír, ha group policy-ben van tiltva a regedit.
Mellesleg vagy nem telepítetted újra (a javító telepítés nem újratelepítés) vagy valahol van egy trójaid, mert egy friss rendszer NEM csinál ilyeneket.
Szia.
Az nem normális, hogy egy friss rendszeren nem tudsz egy parancssort nyitni, mert ujraindul a gép.
Tehát :
1. Virusod van.
2. Rossz a hardware.
Az Első esetben CD-ről bootolható viruskeresés virus irtást javaslok.
Második esetben CD-ről inditható diagnosztikai szoftwerekkel végigellenőrizni a gép minden egységét (CPU, memória, merevlemez)
Mindkét esetben javaslom a Hiren boot CD-t.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!