Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ha valaki megtudja az IP...

Ha valaki megtudja az IP címemet, akkor rá tud kapcsolódni a gépemre és be tud lépni rá?

Figyelt kérdés
2011. jan. 7. 15:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű. Arról nem is beszélve, hogy aki akarja megtudja az IP-d mivel publikus. Sőt IP alapján azt is megtudják hol laksz. Ez már csak ilyen. Rengeteg távoli asztal és távoli fájlelérős program van, windowsba is alapból beépítve, te is bármikor csatlakozhatsz a gépedhez.
2011. jan. 7. 15:53
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha jól van konfigurálva a tűzfalad, akkor nem.
2011. jan. 7. 16:20
 3/9 A kérdező kommentje:

1. És, ha nincs jól konfigurálva a tűzfalam, vagy nincs a gépemen antivírus program,mert mondjuk éppen lejárt, akkor bárki (aki ért hozzá) rá tud menni a gépemre, úgy mint én?

2. Az IP címem alapján a lakóhelyemet lehet megtudni, vagy azt, hogy éppen melyik városban tartózkodom? (Mert laptopom van, és mobil internetem, nem csak otthon használom, és nem csak egy városon belül.)

2011. jan. 7. 17:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Az ip címed alapján a szolgáltatód szerverét tudják bemérni,hogy körülbelül hol van nem téged.Olyan aki be tud csak ugy lépni a gépedre olyan milliók közül egy van csak.Aki jól konfigurált tűzfalon keresztül olyan még kevesebb.

No para

2011. jan. 7. 20:39
 5/9 anonim ***** válasza:
Aki meg tényleg képes ilyesmire,az lesz@r téged.Ő valószínűleg arról álmodozik,hogy egy szép napon betör a Pentagonba.
2011. jan. 7. 20:40
 6/9 A kérdező kommentje:
Ebben van logika :) Köszi a válaszokat!
2011. jan. 7. 23:26
 7/9 A kérdező kommentje:
De egyébként van olyan, hogy kiír a neten valami olyasmit, hogy "ön egy biztonságos oldalról egy nem biztonságos oldalra kíván lépni, az itt megtekintett információkat (vagy miket) bárki könnyedén láthatja." Ez mit jelent? Hogy azt láthatja bárki, hogy én éppen mit nézek, vagy hogy van ez? (Bocsi, szőke nő vagyok, köszi a megértést :))
2011. jan. 7. 23:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Azt a böngésző írja ki.

Az csak egy figyelmeztetés. Amikor titkosított oldalon vagy, akkor a kiszolgáló gép és a kliens (a te géped) között kommunikáció titkosított így azt más nem láthatja. Amikor egy ilyen oldalt elhagysz, akkor erre a böngésző felhívja a figyelmed, mert innen kezdve a géped és a szerver közötti kommunikációt bárki láthatja, aki a kettő közötti hálózathoz hozzáfér.

Ez ellen sajnos nem igazán véd semmi, hiszen a gépeden kívül történik.

Ugyanakkor aggódni sem kell miatta túlságosan. Figyelj a jelszavaidra, ahol választhatsz ott ragaszkodj a titkosításhoz, nyilvános hálózaton sose engedd, hogy a gép eltárolja a belépéshez használt sütiket. Ennyi.

2011. jan. 9. 12:51
 9/9 A kérdező kommentje:
De az mit jelent, hogy azt bárki láthatja? és honnan tudja, hogy az én vagyok? Vagy mit tud meg rólam ezáltal, az adataimat, vagy mit lát és hogyan? Azt minden esetben kiírja a rendszer, ha egy oldal nem titkosított? Ez pl. az?
2011. jan. 9. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!