Vírust kaptam, segítenél?
Szia!
Csak alapszintű felhasználó ismeretem vannak. Mostanában - nem tudom köze van-e az új ACTA törvénycsomaghoz - de szinte minden torrent, és file share oldal vírusos. Most is le akartam tölteni egy számot, és felugrott egy oldal, hogy 22 vírus van a gépemen, és hogy letörli azokat. Én hülye rákattintottam, most meg fél percenkétn fleugrik egy piros üzenet, hogy 22 vírus, köztük 5 rosszindulatú program, 11 rendes vírus és pár trójai van a gépen. Az a baj nem vágom, hogy ez igazi program, vagy kamu és maga a program a vírus. Azt se vágom mi rendes Windows rendszer üzenet és mi kamu...
azt írja ki, hogy Security Shield Warning.
Most futottatom az Avast free vírusírtót, ami az alap vírusírtóm, de az nem talál semmit...
bármilyen spyware írtót akarok leszedni, nem engedi megnyitni, mert azt írja ki már meg is fertőződött.
kérlek segítsetek megmenteni a gépem, egyébként (még) minden szépen fut rajta, netezni is tudok...
Azt hiszem kedves kérdező, hogy egy tipikus reklámprogram áldozata lettél. Még az XP korszakban, amikor ostobán neteztem, rendesen meggyűlt az ilyenekkel a bajom.
Az az egész lényege, hogy semmilyen igazi vírus nincs ugyan a gépeden, azonban ez megpróbálja veled elhitetni. Persze egyből van megoldás!!! Persze egyből fel is kínálja, nincs más dolgod, mint a popup linkjére kattintani és megvenni a kamu vírusírtójukat, ami persze érzékel 5435454 nem létező vírust, amiktől persze azonnal, maradéktalanul megszabadít. :) Tipikus. A programtól magától kell magszabadulni. Az avast igazi vírusírtó, de mivel működésében nem igazi vírus amit bekaptál, inkább csak átverés, ezért valszeg nem riasztott. Bár van ami ténylegesen letilt ezt-azt a Windowsban. Próbálhatod leszedni Ad-Aware-el (régen ez bevált nekem), esetleg Spyware Search & Destroy, vagy HijackThis.
Töltsd le ezt: az ingyenes,Free verziót!
Telepítsd.
Futtasd a programot, (magyar is!) Frissítsd!
a Rendzer-visszaállítást, kapcsold ki az összes meghajtón)
Csökkentett módban indítsd újra a gépet. (Hálózat nélkül!)
Futtasd a programot, Így beállítva:
majd az összes meghajtót jelöld be, amit át akarsz vizsgáltatni (ha több is van)
ne izgulj, a merevlemezen lévő adatmennyiségtől függően, több órába is telhet a vizsgálat.
amit talál, a végén töröld, vagy tedd karanténba.
(a kártevő eltávolító "Varázsló" végigvezet a lépéseken, amikor kéri, indítsd újra,normál módban a megtisztított gépet.
Kapcsold be a Rendszer-visszaállítást az összes meghajtón.
(nagyjából ennyi és megszabadultál a "fake. kamu" kártevőkeresőtől!)
Nagyon szépen köszönöm mindhármotoknak! Jófejek vagytok, köszi!
Képzeljétek, nem vágom, hogy, de elindítottam csökkentett módban a gépet, és még mielőtt felraktam volna a malwarebytes anti-malware-t, a security shield eltűnt...nem értem hogy, de már nem volt sehol...aztán lefuttattam a malware-t, másfél óráig ment és nem talált semmit. fura. de köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!