Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudom az alaplapot...

Hogyan tudom az alaplapot letesztelni 100%-ra, hogy nincs-e semmi baja ill. nem tett-e a táp benne kárt?

Figyelt kérdés
Jó lenne egy magyar program, de az angol is megteszi, csak legyen hatékony. Segítséget előre is köszönöm!
2012. febr. 22. 12:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
"Burn-in test"-re keress rá. Konkrétan ilyenkor a stabilitást lehet tesztelni, meg az alaplap egyes eszközeit.
2012. febr. 22. 12:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!!!
2012. febr. 22. 12:57
 3/12 A kérdező kommentje:

Elindítottam; a kérdésem az, hogy mennyi ideig csinálja, mert látom ciklusokba méri az eszközöket kis ablakokban...a végén pedig kiírta, hogy FAIL, de azt a DAEMON Tools virtuális meghajtóra.

Jólvan 10 perc alatt megvolt minden (GPU, CPU, HDD, RAM...)

2012. febr. 22. 13:34
 4/12 anonim ***** válasza:
Minél hosszabb ideig futtatod, annál biztosabb az eredmény.
2012. febr. 22. 13:36
 5/12 anonim ***** válasza:

(1) Először is tisztességesen bepasztázod a procit, és ráteszel egy normális hűtőt.

(3) Rádugod egy megbízható (!!!) tápra.

(7) Leteszteled párszor a memóriát a memtest86 v4.2-vel.

(8) Telepítesz rá egy XP-t, vagy 7-et, mindenféle sallang nélkül.

(8) Futtatod egy órán át a prime95-öt.

Ez elegendő az alaplap alap funkcióinak (processzorkezelés, cache-ek) teszteléséhez. ha ez stabil, a lényeg rendben van.

Az alaplapon található egyéb eszközöket CSAK tartós használattal tudod tesztelni: találkoztunk már olyannal is itt a szervizben, hogy pl. egy alaplapi hálózati vezérlő csak kéthetente egyszer állt meg egy-két órára.

Azt, hogy tett-e benne kárt egy táp, nehéz megmondani, ugyanis ha túlfeszültséget kapott, bármelyik félvezető átmeneti rétegfelületén keletkezhetett a jelenlegi működést nem befolyásoló aprócska átütés. Hogy ez az aprócska átütés vezet-e végleges meghibásodáshoz-e, vagy sem, és hogy mikor, azt nem lehet előre megmondani.

Ha a fenti tesztek hibátlanok, és szórakozási célból működő gépről van szó, nyugodtan használd, ha munkára kell, és fontos a kiemelt üzembiztonság, cseréld ki az alaplapot.

2012. febr. 22. 13:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Ááá, jól elkeféltem a számozást... Látszik, hogy ki- és betettem néhány pontot... :)
2012. febr. 22. 13:46
 7/12 A kérdező kommentje:
Nem gond, menni fog Gyógyító, amúgy hogy lehet külön nevet kérned? :)
2012. febr. 22. 13:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, amúgy egy ASUS MA78-asról van szó, szerintem nem egy rossz, de ne ma legmodernebb; egy átlagos és még 4 magost is kezel BIOS frissítésssel. :)
2012. febr. 22. 13:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Saját nevet? Nem tudom, ezt adtam meg regisztrációkor, és engedélyeztem, hogy megjelenjen. :)
2012. febr. 22. 14:11
 10/12 A kérdező kommentje:

ismerem a memtest-et, még futott anno Windows alatt is, de nem találom sehol se a 4.2-es verziót, csak BOOT verzióba.

Linkelne valaki egy legújabb Windows-on elinduló verziót?

2012. febr. 22. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!