Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan kell használni a DVD...

Hogyan kell használni a DVD tisztító lemezt?

Figyelt kérdés
a DVD írómat akarom vele kipucolni,meg a DVD lejátszómat,van sok ilyen tisztító lemez akad interneten venni akarok egyet,de mi a lényege? berakom a lemezt és automatikusan lefuttatja magát vagy telepíteni kell valamit hozzá?
2012. febr. 9. 13:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ez mind-mind kamu. A lemez nem érhet hozzá a lencséhez, mert kárt tesz benne. Amikor kis fésűt raknak az aljára, szintén csak tönkreteszi/megkarcolja.

Jó esetben nem történik baj, de tisztább se lesz a kütyü. Csak a pénzedet dobnád ki az ablakon.

Ne legyél lusta azt a 4-6 csavart kicsavarni, és saját magad megtisztítani a lencsét. Jó alaposan kifújkálod (alatta), meg esetleg némi alkohollal letörlöd. Használhatsz mondjuk fültisztító pálcikát.

2012. febr. 9. 13:07
 2/20 nrrolli ***** válasza:
Berakod és elindítod
2012. febr. 9. 13:08
 3/20 nrrolli ***** válasza:

ma 13:07

Van rajt egy kis szivacs vagy kis ecset szerűség

azt kell tiszttotó fonadékkal beitatni

2012. febr. 9. 13:12
 4/20 A kérdező kommentje:
nem vagyok lusta,szét szereltem már és megtisztítottam óvatosan a lencsét,de nem lett jobb,szerintem nem is a lejátszó,hanem az író ami rosszalkodik,azt meg nem tudom hogy kell szét szedni.
2012. febr. 9. 13:16
 5/20 anonim ***** válasza:
13:12: Igen, és az qrja szét a lencsét, amikor nekiütközik. Tudod te, hogy mekkora fordulatszámmal pörög az a lemez? Egy sima CD lejátszóban is nagy. Egy PC-s DVD íróban pedig annak a sokszorosával. Ha beleraksz egy olyan lemezt, akkor mázli, ha nem vágja tönkre. Tisztítani biztos nem fogja.
2012. febr. 9. 13:18
 6/20 anonim ***** válasza:
13:16: Az írót még egyszerűbb. Ess neki bátran, szétszedhetőre és összerakhatóra vannak tervezve.
2012. febr. 9. 13:19
 7/20 A kérdező kommentje:

tudom,de hogyan? kikapcsolom értelem szerűen a PC-t.

és utána mit kell tennem? maga az írót hogyan szedjem ki a házból?

2012. febr. 9. 13:42
 8/20 anonim ***** válasza:
Jó az alkohol, de 96%-ost használj!
2012. febr. 9. 13:46
 9/20 anonim ***** válasza:
Leveszed a PC ház oldalát, és már hozzá is tudsz férni a csavarokhoz.
2012. febr. 9. 13:51
 10/20 anonim ***** válasza:

"tudom,de hogyan? kikapcsolom értelem szerűen a PC-t.

és utána mit kell tennem? maga az írót hogyan szedjem ki a házból?"

1. Leveszed a gép két oldalát.

2. A meghajtó hátuljából kihúzod a két kábelt.

3. Oldalt 2-2 csavar fogja (spórolás esetén talán kevesebb), azokat kicsavarod. (Ha a házad egyedi rögzítő módszert használ, akkor a használati útmutató alapján szedd ki a meghajtót.)

4. Ha a csavarokat kiszedted, akkor ki tudod húzni a helyéről.

5. Az összerakás ugyanez lesz visszafelé. Majd ne felejtsd el a kábeleket is visszadugni.

A meghajtó szétszedését résnyire nyitott tálcával érdemes végezni, hogy az előlapot ki tudd akasztani a helyéről. Tehát vagy nyitott tálcával kapcsold ki a gépet, vagy a tálca alatti lyukon egy hosszú tűt beszúrva nyisd ki.

A szétszerelés adja magát, miután a csavarjait kicsavartad. Belül már nem is kell majd szétcsavarozni semmit, csak a burkolatot kell levenned róla.

2012. febr. 9. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!