Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Win7 telepítés után nem látja...

Win7 telepítés után nem látja az egyik vinyót a gép. Miért?

Figyelt kérdés
Windows 7-et telepítettem és egy nem particionált, másodlagos vinyót nem észlel a gép. Kivettem, hogy majd megnézem egy másik gépen, de anélkül meg nem boot-olt a win. Annak a vinyónak (elvileg) semmi köze nincs a System-hez, én nem telepítettem rá semmit. Bios-ban is a helyén van minden (a bios látja a vinyót és a telepítésnél is látta a win).
2012. jan. 8. 22:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Tehát egy vinyód van két részre osztva, az egyik rész particionált, a másikat elszabotáltad. Ha nincs particionálva, ne is csodálkozz, hogy ha nem látja a Windows.
2012. jan. 8. 22:08
 2/19 A kérdező kommentje:

Nem érted...

2 vinyó van a gépben. Egy C/D és egy E. Az E meghajtót nem látja.

2012. jan. 8. 22:10
 3/19 anonim ***** válasza:
Nos, így már érthetőbb a kérdésed, de a válaszom ugyanaz. Nem particionált vinyót nem lát az op.rendszer. A BIOS látja, a Win telepítő látja (ha nem látná, nem lehetne particionálni), az op.rendszer már csak a particionált vinyókat látja még akkor is, ha azok nincsenek formázva.
2012. jan. 8. 22:53
 4/19 A kérdező kommentje:

Ez barátnőm számítógépe, amiről most szó van és amivel a problem is van.

Az én gépemen is ugyanez a felállás. Van egy C/D, meg egy E. Az E egy 200 gigás ATA-s vinyó, csak régi cuccok vannak rajta, nem is használom. A Vista-m mégis látja.

Most akkor végképp nem értem. :/

2012. jan. 8. 22:59
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg, hogy milyen op.rendszer van a gépen, ugyanis nem particionált vinyót semmilyen Windows op.rendszer nem lát. Tedd be a Windows telepítő lemezét az optikai meghajtóba és particionáld az E: meghajtót. Ekkor már látni fogja az op.rendszered és le is tudod formázni (mert ugye anélkül nem tudsz rá adatokat másolni).
2012. jan. 8. 23:47
 6/19 anonim ***** válasza:

Ahogy írták a legegyszerűbb erre a telepítőlemez. Beteszed, bootolsz róla és leformázod a vinyót.

Anélkül meg azért nem indult el, mert valószínűleg IDE-s vinyó és a jumperelés miatt ha az egyiket kiveszed, nem indul el a gép...

2012. jan. 9. 08:20
 7/19 A kérdező kommentje:

De nem értem, hogy miért kéne particionálni?

Az enyém sincs és mégis látja a Win.

Mint írtam, azon nincs semmi Windows, csak filmek, képek, stb. és ha kiveszem, mégsem indul a gép, ha bekötöm, akkor meg nem látja...

2012. jan. 9. 15:54
 8/19 anonim ***** válasza:

"De nem értem, hogy miért kéne particionálni? "

ezért:

"és egy nem particionált, másodlagos vinyót nem észlel a gép"

most akkor nem értem. Az a vinyó, amit nem lát partícionált vagy sem?

"ha kiveszem, mégsem indul a gép, ha bekötöm, akkor meg nem látja"

Ha kiveszed akkor például azért nem indul az oprendszer, mert ha úgy van jumperelve, hogy a kivett a master, akkor ha a slave vinyó egyedül marad, akkor nem indul el a gép.

2012. jan. 9. 16:51
 9/19 anonim ***** válasza:
Ha rosszul van jumperelve akkor az is lehet a hiba oka, hogy nem látja a vinyót. Ennek nézz utána...
2012. jan. 9. 16:52
 10/19 A kérdező kommentje:

Amit nem lát, az nincs particionálva a barátnőmnél és azt nem látja.

De nekem is van másodlagos vinyóm és mégis látja a gép. :)

A jumperekre már nem emlékszem pontosan, de ha mondasz egy olyat, amitől elviekben működnie kéne, azt megköszönöm. :)

2012. jan. 9. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!