Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen vírus ez? Meg lehet...

Milyen vírus ez? Meg lehet oldani?

Figyelt kérdés
Szóval, röviden anyi, hogy rámegyek egy weblapra, a vírusírtó kiírja(vagy hogy mondjam), hogy az oldal vírust tartalmaz, oké, le is mentem róla..(most tényleg nem részletezem...) olyan 1-2 perccel később megjelent egy csomó... hogy mondjam... Hiba üzenet ablak... Hát oké, mondom oké, persze ez este történt, másnap reggel meg észreveszem, hogy az asztalon nincsen semmi ikon, nem működik rá a jobb egérgomb, a Start menüben nincsenek ikonok, semmi... Oké, a Start menüt, hogy visszakerüljön a vezérlőpult, sajátgép stb... azt meg tudtam csinálni, de viszont, hogy az asztalon legyenek ikonok, azt nem... Nem is lehet oda helyezni semmilyen fájlt. Pedig ott vannak a fájlok, mert ha pl... pl, hm, hogy mondjam, pl lementek valamit, mondjuk egy képet, akkor az megjelenő ablakban ott lehet látni az ikonokat, csak írásvédett az összes, és rejtett. Próbáltam velük valamit csinálni, hogy az asztalon is lássam, de semmi, nem sikerült semmi... Hát, gondolom nem írtam le anyira érthetően, ha valamit bárki nem ért, akkor megpróbálom érthetőbben megfogalmazni, de végülis, anyi lenne a kérdésem, hogy meg lehet- e oldani ezt valahogy? Ilyen miatt gondolom nem szükséges elvinni szervízbe. Vagy ha mégis... Na mindegy, jöhetnek a válaszok, hogy meglehet- e oldani, és ha igen, hogy. Előre is köszi.
2011. dec. 6. 14:53
 1/3 csacsi2 ***** válasza:

futtatásba írd be :gpedit.msc ([Windows]+[R] - A Futtatás ablak megjelenítése) itt állíts mindent vissza ami elállítódott. Víruskeresőt futtass. Futtatásba msconfig itt lődd ki az automatikus indításból ami nem odavaló, gyanús. Használd az eredeti boot.ini -t.

alapértelmezett biztonsági beállítások visszaállítása:

Töltsd le ezt

[link]

Majd futtasd.

Sajnos elképzelhető, és ajánlott hogy újrahúzd a gépet. Megelőzéshez meg használj jobb tűzfalat / vírusírtót!

2011. dec. 6. 15:42
 2/3 anonim ***** válasza:
Használj Linuxot.
2011. dec. 6. 19:58
 3/3 A kérdező kommentje:
1. válaszoló, nagyon köszönöm, sikerült megoldani!:D
2011. dec. 7. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!