Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tegyem biztonságossá a...

Hogyan tegyem biztonságossá a mentett jelszavaim?

Figyelt kérdés

Firefox-ot használok, eddig AdBlock Plus és NoScript kiegészítőket telepítettem.

Elkelne még pár tipp (mesterjelszón kívül), hogy minél nagyobb %-os legyen a jelszavaim védelme.

Automatikus piros vélemény, ha "Ne mentsd el egyáltalán a böngészőbe" jellegű kommentet kapok.

2011. nov. 26. 00:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem fogom azt mondani, nyugi, hogy ne mentsd a jelszavadat, mert nem arra kérdeztél rá, hogy elmentsd-e. :) De azt jobb, ha tudod, hogy ez tipikusan az elég nehezen védhető dolgok közé tartozik, azért is nem szokták javasolni a jelszó mentését.

Igazából a legnagyobb veszélyt nem a reklámok, és nem is a scriptek jelentik, ha újabb verziójú böngészőt használsz, abban nyilván az ismert script-sebezhetőségek már rég javítva vannak, szóval a NoScript talán nem is kell... (persze attól függ, milyen odlalakat látogatsz.)

Az AdBlock meg hasznos dolog, és kiszűrhet jópár becsapós reklámot, de igazából a nagy veszélyt a különböző trójaik és kémprogramok (spyware) jelentik. Amiket óvatlanul feltelepítesz, vagy valami módon "bekúsznak" a rendszerbe, nem feltétlenül a böngészőn keresztül, és máris továbbítja a jelszófájlt, ha épp az az adott trójai vagy spyware feladata.

Szóval, rövidre fogva: 1. egy megbízható (NEM crackelt) vírusirtó, (pl. Avast), 2. egy kémprogram-irtó (antispyware), pl. Spyware Terminator, na meg 3. egy jó tűzfal (ZoneAlarm, például... a Windows beépített tűzfallal szemben fenntartásaim vannak). De a leglényegesebb talán, hogy ésszel használd a gépet! Ne kattintgass minden msn- meg facebook-linkre, ne nyiss meg gondolkodás nélkül minden email-csatolást, és csak csínján a crackelt dolgok telepítésével. A legjobb szoftver sem ér semmit, ha egy buta felhasználó kezeli a gépet, aki zsigerből kikapcsol minden védelmet, miközben telepíti a csehszlovák warezoldalról letöltött crackelt szoftvert.

2011. nov. 26. 02:12
 2/12 anonim ***** válasza:
Hozzáteszem még, hogy nagyban megnehezíti néhány vírus bejutását a gépre, ha a rendszergazda fiókon van jelszó, legyen az akármilyen egyszerű is.
2011. nov. 26. 02:41
 3/12 anonim ***** válasza:
Számomra csak az nem világos, hogy ki, vagy mi elől félted a jelszót. A böngésző 256 bites encryptiont használ a jelszavak mentésekor, ha megjegyezte a jelszót, onnantól automatán kitölti a formot, szóval gyakorlatilag lehetetlen megszerezni.
2011. nov. 26. 03:20
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nekem már írt egy csávó e-mailt, hogy cseréljek jelszavakat, mert egy külföldi hacker fórumon megtalált, mint áldozat.

Nyilván én voltam a f@sz. Akkor még játszottam, stb.

Ma már szinte csak letöltésre használom a netet, régi, megszokott oldalakról.

A jelszó lopáshoz elég egy Firefox Password Stealer nevű kis program, amivel szintén volt már szerencsém "találkozni", csak akkor még időben megtaláltam.

Egyszerűen meguntam, hogy az ilyenektől tartsak, már ésszel netezek, de az ember hibázhat.

Comodo Internet Security-m van, ingyenes és nem az utolsók között kullog.

December elején lesz másik gépem, azon szerintem azt is megjátszom, hogy 2 fiókot csinálok, az egyiknek szinte minden jogát letiltom és azt használom. Ezen kívül telepítéskor lehet beállítom a Rendszergazda jelszót is.

Továbbá ezt 2 perce találtam:

[link]

Eddig ennyi jutott eszembe.

2011. nov. 26. 12:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Nálam csak egyszer és véletlenül mentett jelszót a Mozilla Firefox, máris bepróbálkozott egy trójai, de az ESET bevágta a karanténba. Nem mentek jelszavakat, ez a legbiztosabb. Papírra írva is kéznél vannak.
2011. nov. 26. 19:55
 6/12 anonim ***** válasza:

Uccsó vagyok.

Nálam meg van osztva az első telepítés óta a jogosultság és NEM a rendszergazdai fiókról netezek.

2011. nov. 26. 19:57
 7/12 anonim ***** válasza:

szerintem itt a megoldás Telenor Praktikum Internet lenyúlás, avagy hogyan vág át minket a szolgáltató!

S persze ha panaszt teszunk, nagy ivben tesz rank!

A video erdetileg 50 perces ez egy vágott változat.

Az eredeti letoltheto a petersoft.hu/telenor oldalrol

http://www.youtube.com/watch?v=VSykl8Npv7s

2011. nov. 27. 13:46
 8/12 anonim ***** válasza:

A firefox password stealert nem ismerem, javíts ki ha tévedek, de gyanítom az is a felhasználó figyelmetlenségét kihasználva rávesz, hogy elindíts valamit, és úgy nyúlja le a jelszavaidat.

Egyébként azt nem mondtam, mert alapvetőnek tűnt, hogy nem rendszergazdaként netezel meg tevékenykedsz.

2011. nov. 27. 15:23
 9/12 A kérdező kommentje:

A Password Stealer-hez nem kell rendszergazdai jog sem, mert portable (telepíteni sem kell, csak futtatni).

Most rendszergazdaként vagyok, de már nem kavarok, pár hét és lesz új gépem, majd azt fogom úgy megcsinálni.

2011. nov. 27. 16:56
 10/12 anonim ***** válasza:
Tudom.. mint a legtöbb jelszólopó dologhoz, meg átveréshez, nem kell rendszergazda jogosultság. Anélkül is elér bármilyen fájlt, ami a profilodban van. IT biztonságtechnikus vagyok, szóval kicsit azért konyítok az ilyen dolgokhoz. :D Azért kérdeztem, mert az adott szoftvert nem tudom, hogy hogy működik, miként szerzi meg a jelszavadat. Ha elküldi magát emailben, chaten, stb. szóval olyan tipikus felhasználót átverő módon, azt meg egy kis odafigyeléssel ki lehet védeni.
2011. nov. 27. 18:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!