Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi lehet ez? (OS: Win XP+SP)

Mi lehet ez? (OS: Win XP+SP)

Figyelt kérdés

a Tűzfalam egyfolytában támadást észlel, (ADSL /DSL-360R/ modemen állandóan forgalmat jelez, felváltva villog az ADSL és Ethernet Link/Act! ezt vettem észre és ezért néztem meg a tűzfal naplóját.) A Nod-32 frissített, és a tűzfal is, de utánna sem szünt meg a villogás! Próbáltam le, majd újból csatlakozni, új IP kiosztás mellett is maradt a forgalom. Gyors, vírus, Spyware és Malware keresés eredménye negatív...

A gép bekeapcsolása óta kb. 1/2 órája egyfolytában az alábbit írja ki...

Támadásészlelés által blokkolva

[link]

RSTN... = RSTN ACK

2011. nov. 16. 16:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Rakd fel a Vipre Antivirus Premium vírusírtót, az ha tanuló üzemmódon van megkérdi az összes ki/bejövő kapcsolatról hogy engeded-e.
2011. nov. 16. 17:06
 2/4 A kérdező kommentje:

az Outpost Firewall Pro is megkérdi "tanuló módban" de, már évek óta nem abban használom. (...Nem az volt a kérdés hogy megkérdezze-e, hogy engedélyezem vagy sem a kapcsolódást, hanem az hogy ki, vagy mi lehet a támadó!)

A forrás IP/PORT címe alapján, a NET-en lehetséges-e a beazonosítása?

(a támadott, cél-IP cím és PORT mindig az azonos!)

2011. nov. 16. 17:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Bárki lehet, vagy éppen bármi. A legjobb megoldás egy router, bekapcsolt tűzfallal. A fontos portokat be kell forwardolni, a többit megoldja a router, és így nem a gép erősforrása fogy.
2011. nov. 16. 18:06
 4/4 A kérdező kommentje:

hmmm!

[link]

Úgy tűnik, rajtam keresztül szeretett volna kommunikálni a két szerver...

2011. nov. 16. 19:22

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!