Nagy a gyanúja hogy a facebookomat meghackelték mit tegyek, bővebb lent?
Ma reggel kaptam a legjobb haveromtól egy videót, amiben én szereplek.
a haverom gyakran köszön "hi"-t és nem tűnt fel nekem semmi.
amikor megkaptam a linket, a címében benne volt a nevem. semmi nem tűnt fel.
amikor el akartam inditani kiirta, hogy adobe flash frissítés szükséges, táhát rákattnintottam hogy frissités.
semmi nem történt, szomoruan nézem a facebookom tovább, erre látom hogy mindenki köszön nekem, mert előzőleg én köszöntem nekik, hogy "hi"
és küldtem nekik egy videót. mindenkit értesítettem, hogy ne nézzék meg, így senkinek semmi baja a hackert pedig 11:09 óta nem láttam. segítség?
Önszántadból indítottad el a kártékony folyamatot. Az egyik csalási forma a hiszékenység, valaki azzal keres meg hogy te szerepelsz a neten, és nézd meg. Ekkora nem látszik semmi, de a másik rész az óvatatlanság kihasználása, hogy letöltesz úgy egy flash frissítésnek látszó alkalmazást, hogy amúgy semmi baj nincs a flash tartalom futtatásával a gépen. Miután a folyamat elindult, már meg is fogja azt csinálni amire utasítják, azaz te terjeszted tovább a vírus-videót. Tehát ez nem hacker műve, hanem a tiéd mert futtattad a vírust/férget/akármit.
Először is futtass vírus/féreg/trójai irtót, majd ha feliratkoztatott valamilyen alkalmazásra az oldal azt távolítsd el, esetleg cserélj jelszót, végső esetben töröld a profilt, és legközelebb olvasd el mire kattintasz, vagy gondold át mire akarnak rávenni.
ez most ide nagyon kellett, köszönjük Emese.
nem kérek hülye válaszokat, kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!