Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Létezik tutibiztos jelszó?

Létezik tutibiztos jelszó?

Figyelt kérdés
Írhatnátok példát is:)
2011. aug. 24. 09:17
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2011. aug. 26. 08:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Tökéletes jelszó nincs.

A megfelelő erősség viszont garantálható többszintű hitelesítés esetén. Vagy úgy, hogy egy hitelesítő cég garantálja, hogy az vagy aki.

pl. egy tokennek nevezett eszközzel ami 30 másodpercenként változtatja a kódot, illetve belépés után a rendszer SMS-t küld ami mondjuk 5 percig érvényes, majd ezután használhatod a chipkártyád vagy SSH public keyt amin egy hosszú kód van esetleg beírhatod a megfelelő hosszúságú és bonyolultságú jelszavadat (ami pl. nem tartalmaz ismétlődő karaktert, legalább 10-15 char hosszú van benne szám és jel is) esetleg még valami biometrikus azonosítás pl. retina scan/ujjlenyomat... :)

2011. szept. 1. 16:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Hú, ez nagyon komolyan hangzik:) Sok a hacker, az a baj. Remélem a jelszavam biztonságban van:)
2011. szept. 2. 08:57
 14/16 RuinS válasza:

Arra tud-é valaki valami orvosságot, hogy miként tudom letakarítani a gépemről ezt a hunhack bigyót? o.O

Poénból letöltöttem, de csak egy cmd ablakot dobott be utána írt egy szöveget, hogy nem lehet futtatni, továbbá miután ezt követőleg le akartam törölni, nem engedte, s azóta sem, mivel "még fut a program". Próbáltam tcm-el kitörölni, akkor néztem a feladatkezelőben a folyamatoknál, ott sem találtam. De még átnevezni/áthelyezni sem tudom. xD :)

2012. ápr. 20. 15:33
 15/16 A kérdező kommentje:
Passz...:)
2012. ápr. 21. 10:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Indítsd a géped safe módban és töröld úgy.

Vagy lépj be bootolható pendrájvval és úgy töröld.

Vagy vedd ki a vinyót és tedd be egy másik gépbe mondjuk USB meghajtóról.

2012. ápr. 27. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!