Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Létezik feltörhetetlen jelszó?

Létezik feltörhetetlen jelszó?

Figyelt kérdés
Olyan kombinációkra gondolok,ami megbízható.
2010. máj. 17. 19:17
 1/6 czibles ***** válasza:

elméletben nincsen feltörhetetlen.

gyakorlatilag meg nem fog senki 1-2 milió évet várni, mire feltöri.

2010. máj. 17. 19:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Minél hosszabb és minél többféle karaktert tartalmazhat annál tovább tart feltörni.
2010. máj. 17. 19:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Minden jelszót fel lehet törni, csak nem mindegy, mennyi időbe telik.

A jó jelszó:

- nem szerepel szótárban, nem szótári szó, illetve nem mutációval képződik egy szótári szóból

(pl. Thomas mutációja tH0mas)

- nem könnyen kapcsolható logikai úton a felhasználóhoz (pl. nem a kutyád neve)

- legalább 8 karakter hosszú

- vegyes karaktereket tartalmaz: van benne kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter

- könnyű megjegyezni

- nincs sehova felírva

- rajtad kívül senki sem ismeri

- ne használj egy jelszót sok helyre: ha felnyomják a gépedet, akkor ne tudják használni azt az msn-edhez, stb.

Ezeket nem szopatásból kell betartani, hanem azért, mert egy megszerzett jelszó gyorsan megfejthető. 15 perc alatt megfejthető egy mutációval képzett szótári szó szerveres segítséggel. Már csináltam, tudom.

Jó jelszó pl:

VbXpress/2005

napiszar.com@GMAIL.COM

2010. máj. 17. 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:
Pl egy ilyen jelszót soha a büdös életbe nem fognak feltörni: Luke,én vagyok az apád!
2010. máj. 17. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:

én még azt hozzá tenném, hogy Y -Z se legyen benne, mert akkor a magyar /angol bill. kulonbseg miatt szenvedhetsz.

Én azt csinálom, hogy egy veszek egy verset, és azt alakítom át. PL.: E helyett: 3, S helyett $ és így tovább. Szó határok környékén váltok kis-nagybetűre. Es persze a jelszóba mindig belefűzöm valamilyen módon az adott oldalt, vagy arra emlékeztető valamit, így mindenhol más jelszó lesz.

2010. máj. 17. 20:33
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezt olvasd el érdemes:

[link]

Ezzel pedig ellenőrizheted, hogy a kiválasztott jelszónak mi a hibája, miért könnyű „megfejteni”.

[link]

A feltörés idő és gép tényezőtől függ az első címre hivatkozva állítható.

2010. máj. 20. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!