Jó vírusirtó az avast! Free Antivirus? Tapasztalatokat kérek!
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:40
Szerintem ez az "életszagú" teszt:
A többi szerintem se jó...
Egyik tesztben csak az adatbázist tesztelik, úgy, hogy a kártevők, ha jól emlékszem, egy vagy két hetesek (már a legfrissebbek, régebbiek is vannak), a vírusirtók viszont naprakészek. Így futtatják őket a kártevőkön. Persze, de az életben sokszor nem többhetes kártevőkkel fogunk találkozni, hanem vadiújakkal.
Másik tesztben az adatbázist nem tesztelik, az kb. fél éves, viszont a károkozók annál újabbak. Ez az előbbinél jobb képet ad sz.v.sz., de ez is torzít. Az életben a vírusirtó adatbázisát is használjuk, és ha felelősségteljes emberek fejlesztik, akkor napi több frissítés érkezik hozzá és az új kártevők aznap belekerülnek. Tehát, attól még, hogy a vírusirtó heurisztikája nem jó, még adhat elég jó védelmet a sűrűn frissített adatbázisa alapján.
Harmadik tesztben a reaktív és proaktív képességeket egyaránt tesztelik, igen ám, de a proaktív védelemben fontos egyes modulok sokszor ki vannak kapcsolva...
És akkor még a lefizetésekről, megvesztegetésekről nem is beszéltünk... Jó, ezek az AV-Comparatives-nál is bőven előfordulhatnak.
A kérdés régi de ma is időszerű.
Én rendszergazdaként mivel pénzt nem kapok rá ingyenes AVAST-al védek 105 gépet.
Azért ezzel mert az ingyenesek közül ez a legjobb.
Az emberi butaság ellen ez sem véd. Viszont aki komolyan veszi a riasztásait biztonságban van.
Azt is leírom még , hogy próbálkoztam NOD32-vel is ami nagyon leszerepelt.
Az Avira amit még bevált szerintem nem annyira erőforrás igényes de az Aviránál előfordult , igaz ritkán fertőzés.
Amit leírtam nem hallomás vagy internetes cikk. Saját tapasztalat.
pechman8
Egyetértek. Én is avast free 9-cel védek kb. 70 db gépet rendszergizdaként pont ugyanez az ok miatt... Még nem volt gáz. Az ingyenes avast is jó, sőt sokszor talán túl óvatos is. Sok esetben bosszantó, hogy mindenre gyanakszik. Néha le kell csillapítani 10 percre, hogy nyugodtan lehessen tesztelni. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!