Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Jó vírusirtó az avast! Free...

Jó vírusirtó az avast! Free Antivirus? Tapasztalatokat kérek!

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 20:20
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:40

Szerintem ez az "életszagú" teszt:

[link]

A többi szerintem se jó...

Egyik tesztben csak az adatbázist tesztelik, úgy, hogy a kártevők, ha jól emlékszem, egy vagy két hetesek (már a legfrissebbek, régebbiek is vannak), a vírusirtók viszont naprakészek. Így futtatják őket a kártevőkön. Persze, de az életben sokszor nem többhetes kártevőkkel fogunk találkozni, hanem vadiújakkal.

Másik tesztben az adatbázist nem tesztelik, az kb. fél éves, viszont a károkozók annál újabbak. Ez az előbbinél jobb képet ad sz.v.sz., de ez is torzít. Az életben a vírusirtó adatbázisát is használjuk, és ha felelősségteljes emberek fejlesztik, akkor napi több frissítés érkezik hozzá és az új kártevők aznap belekerülnek. Tehát, attól még, hogy a vírusirtó heurisztikája nem jó, még adhat elég jó védelmet a sűrűn frissített adatbázisa alapján.

Harmadik tesztben a reaktív és proaktív képességeket egyaránt tesztelik, igen ám, de a proaktív védelemben fontos egyes modulok sokszor ki vannak kapcsolva...

És akkor még a lefizetésekről, megvesztegetésekről nem is beszéltünk... Jó, ezek az AV-Comparatives-nál is bőven előfordulhatnak.

2011. aug. 12. 09:00
 12/26 anonim válasza:
szoszo amúgy önmagába nemaolyanjó de amúgy a malwarebytes-ell jól megy megtalál miden virust és trojait a malwarebytes megtalálja és az avast meg karanténba helyezei ugyhogy nekem igy jó:D
2011. aug. 13. 15:48
 13/26 rumola ***** válasza:
73%
Nekem 1 évig volt fent. Bekapott pár virust, de nem volt veszélyes. Tökéletes virusirtó ugy sincs. Az ott van a klaviaturán. Nem mászol olyan helyre ahova nem kéne. És akkor akár nem is kell virusirtó
2011. aug. 14. 17:40
 14/26 anonim ***** válasza:
65%
Jó az Avast, bár eléggé lelassult a gépem 2 hónap után így letöröltem.A többi ingyenes vírusirtó nem volt olyan jó.De nekem most vírusirtó nélkül megy a gépem és így sincs rajta vírus. xD
2011. szept. 6. 20:59
 15/26 anonim ***** válasza:
Hahaha :D honnan tudod, hogy nincs vírus a gépeden, amikor nincs ami jelezze?
2011. szept. 9. 19:14
 16/26 anonim ***** válasza:
na most meg mondom őszintén hogy én idáig csak fizetőset használtam de a gépemet újra kelet tenni és gondoltam ki próbálom az avast 7 és annyira megtetszett a windos betöltése előtt el indol hogy nem vetem le úgy hogy megtartom mert ezt egyik fizetős sem tudja
2012. márc. 22. 18:40
 17/26 anonim ***** válasza:
avastnál sok bugot tapasztalta,nem is irom le elötem lévök a nagy részét felsorolták,de látod soknak bevált
2012. aug. 17. 21:31
 18/26 zupp87 válasza:
Én már rég használom, nekem sem volt eddig bajom vele. Egyszer szándékosan akartam tesztelni még régebben egy MSN-en terjedő vírussal, ugyanis azelőtt egyszer egy olyat már megfogott. Kicsomagoltam a zipet, elkezdett az avast üvöltözni, de lassabb volt, mint a kártevő, formázhattam a gépet. De amúgy nem sokmindent engedett eddig nekem át. Nemrég, pár hónapos rendszeren a KMPlayer telepítője tett a crome-hoz egy default page alkalmazást, amit sehogyse tudtam kiszedni. Lecseréltem így az avastot egy NOD32 30 napos próbára, az leszedte, de mást ő sem talált. Ingyenesek közül még az AVR-t próváltam ki, de az nekem nagyon belassította a gépet. Még 4 nap van a próbaverzióból a NOD-nál, szóval jön vissza az Avast! Ha lesznek gyerekek, akkor lehet megéri beinvesztálni egy jobb antivírusra, ugyanis küldtek már sokszor hozzám kisgyerekes szülők gépet rendbetenni, tudom, mennyi vacak telepszik meg egy gyerekek által használt gépen. Vagy pedig a gyerekeknek kell egy külön gép.. :D Bár én tényleg azt mondom: ha ész nélkül netez az ember, akkor a legkeményebb vírusvédelem se ér sokat, ha meg ésszel, akkor elég az ingyenes is. Egyébként még vagy 7 éve tesóm gépén nem volt vírusvédelem vagy 2 hónapig. Látszólag kutya baja se volt a gépnek, de feltettem rá egy akkori avastot, és végigfuttattam: 143 kártevőt talált a merevlemezen.. Szóval azért egy minimális védelem már akkor se ártott, főleg most..
2013. júl. 28. 08:11
 19/26 pechman8 válasza:

A kérdés régi de ma is időszerű.

Én rendszergazdaként mivel pénzt nem kapok rá ingyenes AVAST-al védek 105 gépet.

Azért ezzel mert az ingyenesek közül ez a legjobb.

Az emberi butaság ellen ez sem véd. Viszont aki komolyan veszi a riasztásait biztonságban van.

Azt is leírom még , hogy próbálkoztam NOD32-vel is ami nagyon leszerepelt.

Az Avira amit még bevált szerintem nem annyira erőforrás igényes de az Aviránál előfordult , igaz ritkán fertőzés.

Amit leírtam nem hallomás vagy internetes cikk. Saját tapasztalat.

2014. febr. 13. 10:19
 20/26 anonim ***** válasza:

pechman8

Egyetértek. Én is avast free 9-cel védek kb. 70 db gépet rendszergizdaként pont ugyanez az ok miatt... Még nem volt gáz. Az ingyenes avast is jó, sőt sokszor talán túl óvatos is. Sok esetben bosszantó, hogy mindenre gyanakszik. Néha le kell csillapítani 10 percre, hogy nyugodtan lehessen tesztelni. :P

2014. ápr. 13. 19:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!