Avast free, vagy Avira free?
Kipróbálod mindkettőt és amelyik neked kényelmesebb.
Mindkét program élvonalbeli, viszont XP-nél ajánlott melléjük egy ingyenes tűzfal, pl Zonealaprm vagy Comodo.
1. vagyok amúgy nekem:
Közös gépen Avast+Win7 tűzfal
Laptopomon Avira+Comodo tűzfal
A frissítéssel alapesetben nem volt gondom, mindig ment rendesen. Egy esetben nem volt hajlandó frissülni, amikor a gépben 2 hálókártya volt, amiből az alaplapit letiltottam. Nem tudom miért, de akkor nem volt hajlandó frissülni. (természetesen a másik kártyán keresztül volt internet hozzáférés)
A reklámokat, mint ahogy leírták előttem, csak frissítéskor dobja fel, akkor se mindig. Ha ez zavar, akkor meg tudod szüntetni, ha letiltod az "avnotify.exe" file futtatását.
Laptopomon régen avira volt, amiről általánosságba elmondható, hogy kis erőforrás igénye van. Kevés memóriát fogyaszt, szóval nem terheli a gépet.
Most avast van az asztali gépemen, és sokszor idegesítő, hogy éppen játék közben frissíti a program verziót, amitől persze belassul a gép. Hiába van rajta csendes játék üzemmód, az csak a felugró ablakokat blokkolja.
Másik alkalommal éppen esszét gépeltem, és pont a mentés közben kezdett neki a frissítésnek, amitől a szövegszerkesztő lefagyott, és elveszett a leírt dokumentum nagy része.
Az Avira, amennyit én tudok róla, kevés memóriát használ, kb. a legkevésbé lassítja a gépet, kevés bug van benne ha egyáltalán van, és nagyon jó a felismerése.
Az avast!-nak ratyi a felismerése, kevés memóriát eszik de lassítja a gépet, a netet is, sok bugot tartalmaz és mindig csak a bajok vannak vele.
Viszont a programverzióját kb. kéthavonta frissíti, és engedélyt kér rá. Az adatbázisa az, amit napi kétszer frissít.
Nekem Avast van 5 éve (megszakításokkal, mert kerestem jobbat, de nem találtam), jobb híján megteszi :)
Egyébként teljesen az igényeidtől függ, melyiket választod, legjobb, ha kipróbálod mind2-t, aztán marad, amelyik bejött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!