Hogyan mentsem a adataimat?
Sokszor lefagy a gép, nem használtam vírusirtót(tudom...) explorer.exe leáll.... hasonlók. Azt szeretném megkérdezni vagy is azt is, hogy mentsek le egy ilyen gépről adatokat?
Tele van vírussal meg minden ilyen programmal. 7 éve nem volt újra rakva az Xp-m..... És újra szeretném rakni de nem tudom, hogy-e letudok menteni fájlokat úgy, hogy nincs benne semmi kártevő?
Tolts le egy virusirtot
én ESET-et használok, azzal úgy nézed meg, hogy jobb gombbal klikk a fájlra, ott megtalálod hogy ellenorizni pl. ESET-tel
klikk rá és kidob egy ablakot, amelyben ki vannak jelezve a virusok
rámész, hogy virusok eltávolitása
utána ráteheted USB-kulcsra
Töltsd le ezt és írj egy mailt hogy full legyen :)
az ESET nekem mindent eltávolított
sok szerencsét
1 a bootdisc-kel mentést formázást törlést partíciókat tudsz csinálni. úgy kell indítani mint a windows telepítést, csak ez nem települ hanem live cd..
magyarul nem fut a windows, a vírusok se és bármit tudsz törölni vagy menteni vele. cd-t is tudsz írni.
akár netezni is lehet közbe...
2 az eset neked honnan veszed hogy mindent leszedett?
ne haragudj de ilyet csak az mond aki nem ért hozzá.
elég gépről szedtem le elég trójait a nod után, és elég halott gépet láttam már az nod miatt.
egy avasttal többet érsz vagy ajánlom avira-val és a-squared free-vel nézd át a lemezt ha még lehet.
kaspert is felteheted csak sose egyszerre! ha egyszerre akkor meg csak a scanner részét tedd fel mindegyiknek.
de ekkora fertőzés esetén avastot ajánlanám az elején mert az meg is csinálja a boot előtti keresést (amivel bármit töröl amit megtalál mert nem megy a gép)
a többivel meg csökkentett módba keress, több esélyed van a találatra és a törlésre ;)
ui: :D
a bootdisc bármikor jól jöhet nem csak most;) ha full meghal a rendszer akkor is hozzáférhetsz vele mindenhez...
sokat tud és elég profi cucc.
mégegy dolog ha ezzel mentesz! csak a saját fájlokat mentsd, semmi system volume information meg hasonlók..
ezekbe lehetnek rossz dolgok.
programokat se ments. könyvjelzőket leveleket exportáld ki ha kell, esetleg msn naplók vagy hasonlók és a fájlok.
esetleg ha van elég RAM kb fél giga legalább akkor a lapozófájlt is kapcsold ki és a rendszer visszaállítást!
ezekbe is beépülnek a káros dolgok és sokszor emiatt törlöd le hiába, mert onnan szépen visszafertőzi a gépet
Kaptam egy ilyen progit az egyik ismerősömtől mi a vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!