Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért rosszak a feltört...

Miért rosszak a feltört antivirusok? [lent]

Figyelt kérdés

Már vagy 2 hónapja van feltört kaspersky 2011em,idáig úgy láttam semmi gond nincs vele.De tegnap olvastam itt egy kérdést hogy a feltört az gagyi meg ilyenek.

El tudjátok magyarázni,hogy miért rossz?Nem vagyok informatikus és nem oltást várok.Tényleg érdekel.Nem tudom elképzelni hogy törnek fel programot,így nem tudom elképzelni mi történik közben.

Köszi

2011. júl. 27. 14:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem tudhatod, mit csináltak vele, akik törték. Lehet benne hatalmas biztonsági rés, amit a feltörõi fognak kihasználni.
2011. júl. 27. 15:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a feltörés az eredeti program módosításával jár, akkor a feltörő, mint ügyes programozó, el tud benne helyezni olyan kódot, ami a saját rosszindulató programját nem szűri ki, ezzel hozzájuthat az adataidhoz.
2011. júl. 27. 15:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Az előttem lévők nagyjából elmondták már.

Tudom a Kaspersky egy elég jó vírusirtó, de jobban járnál ha egy ingyeneset tennél fel pl. az avast!. (Azért emelem ezt ki mert tényleg szuperjó és felhasználóbarát, utólag semmit sem kell állítgatni. Sokan szidják de csak azért, mert azt hiszik, hogy ha van egy jó vírusirtó a gépen akkor nem kaphatnak semmilyen vírust.)

DE találsz még ezeken kívül mást is ami ingyenes ( > Avira < ) Azt hiszem ez a kettő a legjobb ebben a kategóriában, és nem sokkal vannak lemaradva a fizetősektől SŐT(!)

Fontos az is, hogy a tűzfal is be legyen kapcsolva.

[link]

Itt még írnak néhány tanácsot ezzel kapcsolatban.

Azért véresen komolyan nem kell venni, gondolom te is szoktál mindenféle "legális" ( :P) dolgokat tölteni.

A legfontosabb, hogy ésszel tölts.

Ha ezeket megfogadod, akkor nem kell majd tartanod attól, hogy vírusod lesz. ;)

2011. júl. 27. 15:52
 4/8 A kérdező kommentje:

köszönöm az értelmes válaszokat!:)

nekem az avasttal csak annyi bajom van,hogy kegyetlenül lassítja a gépemet:S

2011. júl. 27. 16:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha eredeti, vagy annak látszó Windowsod van, akkor szerintem tökéletes megoldás a MSE (Microsoft Security Essentials) is. A loaderes cuccal fel tudtam például telepíteni.

Persze a legjobb vírusirtó még mindig a józan ész.

2011. júl. 27. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, de akkor ott szerintem gondok voltak.

Amikor nálam a kaspersky fent volt, én úgy vettem észre, hogy az jobban fogja a gépet.

2011. júl. 27. 16:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha az Avast lassítja a géped, akkor a Kaspersky mit csinál vele?

Előttem már leírták a miérteket, én csak egy javaslatot teszek a beállítására:

hibaelhárítás fül, avast szolgáltatások betöltése az egyéb szolgáltatások után bejelölöd, gyorsabban fog indulni a géped.

Ha viszont gyenge gépről van szó, akkor tegyél fel Avirát.

2011. júl. 27. 17:08
 8/8 A kérdező kommentje:

Kaspersky nem bántja.

Nem tudom jó gépem van -e? =/

Ha csinálok egy riportot megnézed nekem?:D

2011. júl. 28. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!