Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Milyen vírus ez, hogyan...

Milyen vírus ez, hogyan tudnám kiírtani a gépemről?

Figyelt kérdés

Ma délután egyik percről a másikra egyszerre több ablakban is bejelzett a gép, hogy valami borzasztó veszélyes vírust érzékel és hogy töltsek le azonnal valami Windows 2012-es csodatűzfalat, csakis akkor szűnik meg a veszély. Sem Firefoxban, sem Explorerben nem engedett fel a netre, folyton azt írta ki, milyen veszélyes oldalra kívánok most lépni (mindegy hová próbáltam). Persze felajánlott 3 opciót, ha azt választottam hogy kockáztatok és továbbmegyek akkor sem történt semmi. Közben folyamatosan bombázott a figyelmeztetésekkel hogy mekkora baj van.

Egyszer már történt hasonló, mint utóbb kiderült, maga a figyelmeztetés volt a vírus. Attól tartok, most is ez a helyzet, de nem tudom anno hogyan orvosoltuk a problémát.

Lefuttattam az eset-en egy ellenőrzést, négy kártevőt talált, ki is írtotta őket.

Ennek ellenére most már odáig fajult a helyzet, hogy bár "biztonsági figyelmeztetéseket" nem kapok, de semmit sem tudok megnyitni; az automata indítású progik (pl. vírusírtó) sem futottak ahogy kéne a restart után. Mindig azt írja, hogy társítsam a megfelelő programhoz a megnyitandó dolgot, meg hasonlókat.

Miféle vírus lehet ez? Ki lehet valahogy írtani, vagy törölnöm kell az egész felhasználót?

Előre is köszönöm a segítséget!

2011. jún. 28. 21:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Menj csökkentett módba, és futtasd végig az általad említett programot (esetleg más vírus/kémprogram irtókat), amit telepíteni akar, azt pedig még véletlenül se telepítsd.

Ha nem sikerül, akkor egy újratelepítés megoldja.

2011. jún. 28. 21:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Avast Free antivirus!

A tesóm laptopján ugyanez volt a gond! Az összes parancsikon megváltozott és mindegyikhez tárítást kért! Lefutattam egy víruskeresést az AVAST-al és mint kiderült talált egy vírust! Ha jól emlékszem vagy kémvírus volt vagy a trójai egyik fajtája! Mindegy! Az leszedte! a 6.0 verzójával kerestettem ész szedtem le a gépről! Ha ez nem válna be akkoör szedd le a Super Anti spyware Professional nevü programot és vizsgáltasd át a géped! Az biztosan léeszedi! 30 napig ingyenes de az mnindegy mert én úgy szoktam, hogy lefutattom egy idő után letörlöm majd letöltöm megint telepítem és kész! Mindenesetre ezt az Avast megoldja!

2011. jún. 29. 10:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Semmiféle valódi Windows 2012 vírusirtó nem létezik, illetve igen, de ez HAMIS vírusirtó! Vagyis: TRÓJAI.

Az ESET Online Scannere le tudja szedni:

[link]

2011. jún. 29. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!