Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit csinál a tűzfal, mire jó?

Mit csinál a tűzfal, mire jó?

Figyelt kérdés

Annyit tudok hogy lehet vele szabályozni az internet forgalmat, de ha nem értek hozzá hogy mit engedélyezzek és mi ne, akkor mire jó?

Ha vírusos oldalon vagyok mit csinál ?

2011. jún. 12. 19:22
 1/10 anonim ***** válasza:
A vírusos oldalak kiszűrése a vírusirtó dolga lenne normális esetben, a tűzfal a hálózatról bejövő, illetve kimenő kapcsolatokat szabályozza. Persze egy jó tűzfallal vírust is lehet fogni, de ahhoz már érteni kell.
2011. jún. 12. 19:57
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Mit csinál ha egy vírusos oldalon vagyok?

Most ESET NOD32 van a gépemen (amibe nincs tűzfal) gondolkodom, hogy feltegyem-e a Comodo-t. A Comodo-t belehet állítani hogy ne kérdezgessen, hanem magától döntse el mit lehet és mit nem?

Köszi előre a választ!! :)

2011. jún. 12. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Van tanuló mód a Comodo-nál, amit az elején ajánlott beállítani, de pár nap után legalább biztonságosra kell váltani, amiben már kérdezgetni fog. Jó, ha a comodo-ban be van kapcsolva a Defense+, és az sem árt, ha kissé elmélyedsz a témában - mi mit és miért csinál, mert így magad is ki tudod szűrni a kérdések közt a gyanús folyamatokat. Nekem így kapott el nem egy vírust a Comodo, igaz, az nem netről, hanem haver pendrive-járól akart átjönni. A Nod web védelméről csak kevés tapasztalatom van, azt tudom, hogy az Avast azonnal blokkolja az oldal gyanús elemeit, és megszakítja a kapcsolatot a kiszolgálóval.
2011. jún. 12. 23:01
 4/10 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam a Comodot nekem nem tetszik (BIZTOSAN NAGYON JÓ, DE NEM ÉRTEK HOZZÁ) jelenleg ESET Smartot használok az nem kérdez, és jó! :)

Köszönöm a válaszod!!

2011. jún. 13. 03:59
 5/10 anonim válasza:
ESET Smart.. sokat beenged vigyázz vele. Egy Avast és Comodo jobban megállja a helyét.
2011. jún. 13. 10:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Én sem értettem hozzá! Senki nem születik kockának! A megoldás: tedd le a feneked, és változtass rajta! Az ESET egy nagy rakás fos!
2011. jún. 13. 13:43
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálam három éve nem enged be semmit az ESET tűzfala. Jó erősre kell beállítani.
2011. jún. 13. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:
nekem avira van nincs netem de szoktam leszedni a netről mostanában sok vírus talált próbáld ki csak egy kis angol tudás kell hozzá
2011. jún. 13. 16:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Használj Ubuntut win helyett! Sokkal biztonságosabb... több, mint egy évig neteztem tűzfal és víruskereső nélkül, és semmi gáz!

Van minden fontos program, mindez ingyen és nyílt forráskóddal.

Amióta áttértem, nem lassul be a gépem, a szoftvergyártócég nem "fusizik" az én gépem erőforrásával...

2011. jún. 24. 13:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem engedte a JS akármit a gépemre a tűzfal, viszont bezárta az USB modembe. Ennek következtében több weboldalt nem töltött be egyik böngésző se. Modemen le kellett cserélni a két szoftvert. (Eset Smart Security).
2011. jún. 25. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!