A ZoneAlarm megvéd a hacker támadásoktól?
Hátha a szakértők még váratnak magukra a válasszal.
Tűzfal mindenképpen kell, állítólag ez az egyik legjobb. Egy jó antivírus progival kombinálva jó védelem, de 100%-os védelem nem létezik.
Nekem mondjuk nem jött be sem a ZoneAlarm, sőt, egyik ingyenes tűzfal vagy antivírus progi sem. Fizetősek közül az F-Secure nem jött be. A LavaSoft progiját még nem próbáltam, de ha ingyeneset választanék, arra szavaznék. Feltörhetetlen zár nincs - de ha legalább valamilyen van, az már védekezés.
Első vagyok. AVG-t sem próbáltam még, de találtam neked vmt:
Macerás, de gondolkozz el a korlátozott felhasználói fiók használatán. Azt sajnos én sem tudom, hogy ez teljes védelmet nyújt-e (szerintem nem), de jelentősen csökkenti a kockázatokat, ld. a cikkben.
Ha tényleg csak netezik az ember, és nagyon szeretne biztonságban lenni, akkor a windows mellé (is) fel kell rakni egy villámgyorsan bootolható instant os-t, és nyugi van:
Netbookomon is van egy Splashtop. 20 másodperc és megy a net :)
És persze óvakodj a hangzatos nevú "Security" néven kéretlenül települő hamis vírusirtóktól, mert ezek trójaiak!
A ZoneAlarm Free tűzfala egyébként jól beállítva (eleinte kérdezni fog, be kell állítani) nagyon jó.
jah (kis) proci evésbe is jó a Zone...
Amúgy Comodo is jó,avastal együtt. De kinek mi :)
Comodo az jobb tűzfal!
Én ESET Smartot használok (ingyen) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!