Ajánlanátok ingyenes virusirtót?
Ha mindenféleképpen ingyenes kell akkor [AVG 2011] [link]
Én a helyedben "fizetőset" használnék/használok.
AVG/Avira/MSE/Panda Cloud esetleg avast! ha bátor vagy + Win7tűzfal vagy ha XP-d van akkor külső tűzfal (kikapcsolt HIPS modullal) pl. COMODO + Malwarebytes' Anti-Malware Free néha frissítve és lefuttatva.
Vagy COMODO Internet Security, de a Defense+ -t ajánlom kikapcsolni, vagy néha meg fogsz őrülni. Annyit nem ér a plusz biztonság, amennyit foglalkozni kell vele.
Az Avast 6-on látni, hogy tényleg dolgozik (nem úgy, mint az 5), és közben nem lassít, de nem árt mellé egy nagyon jó, és sokat kérdező tűrfal = Comodo, és Defense+ legyen bekapcsolva.
Ha más AV-t teszel fel, Comodo-t akkor is merem ajánlani, évekig használtam gondok nélkül, és a Defense+-on sok minden akadt már fent. Az IS-t messze kerüld el tőlük (hacsak nem értesz hozzá nagyon, mert akkor jól is be tudod állítani).
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 23:07
Azért a HIPS-hez is kell hozzáértés. Meg türelem.
Nagyvonalakban tudom, mi az, hogyan kell "tanítani", hogyan lehet beállítani, és egy olyannak, akinek itt meg kell kérdeznie, milyen vírusirtót ajánlunk neki (=nem szaki), nem kívánom. De szakiknak se feltétlen kell. Minek otthonra ekkora biztonság (ami végülis nem is biztonság, mert a végén már odafigyelés nélkül okézzuk le az ablakokat)? Ha meg mégis kell biztonság, akkor figyeljünk oda a többi tényezőre. Vagy használjunk viselkedés elemzőt, ami tényleg csak a gyanús tevékenységekre kérdez rá.
Nem akartam bántó lenni, csak a véleményemet írtam le...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!