Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért nem megy a Microsoft...

Miért nem megy a Microsoft Security Essentials?

Figyelt kérdés
Van három különböző gépem, kettőn xp-sp 3 van, a legújabbon vin7! A probléma ott kezdődött amikor az egyik xp-s gépre fel akartam tenni a Microsoft Security Essentials vírusirtót (A másik két gépen is ez van), és a telepítés után nem tudtam frissíteni! Majd előbb a másik xp-s gépen állt le az addig müködő msse, és pár hét mulva a vin 7-en is! Azt írja ki indítsam el azonnal, de nem indul, és nem frissít! Vírusra gyanakszom, jelenleg mindháromra az Avastot tettem fel, az megy, de nem talált semmit! Ja és biztos nem eredetiséggel van baj! Valaki tudja esetleg mi lehet a probléma?
2011. ápr. 25. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Jól gondolod, vírus. Az AVAST! rendesen frissít automatikusan? Mert ha igen, akkor lehet, hogy szimplán sz@r az MSE. Viszont egyszerre 2 vírusirtó nem lehet a gépen! Össze fognak veszni, az egyiket törölni kell! Registryből is! Viszont tapasztalatból - nekem se talált egyetlen online scanner se semmit a gépemen, a vírusirtó mégse tudott frissíteni. Ma már a vírusok rafináltak. Ahogy nem engednek rá antivírus oldalra, nem engedik telepíteni/futtatni az antivírust, ill. ha mégis van működő vagy engedik telepíteni, úgyis első dolguk kiiktatni az ellenséget. Sose fogod megtalálni, mert elrejtőznek egy-egy rendszerfájlba, amit a vírusirtó nem vizsgál. Ők is heurisztikusan viselkednek. Megoldás: adatmentés, meghajtók formázása, op. rendszer újrarakása. Ja, és a mentett adatokat vhogy csekkold, mert ha van köztük fertőzött, kijátszhatja a víruskeresőt, és folyamatosan vissza fogod fertőzni a gépet. Panda USB Vaccine-t tölts a gépre, nem engedi automatikusan indulni a CD-t és az USB-t. Ja, és sztem csak a gépet "oltsd be" vele!
2011. ápr. 25. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Tűzfalad van? A vírusirtó önmagában csak félmegoldás.
2011. ápr. 25. 12:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Ismét első vagyok. A legszebbet kihagytam. Az okos vírus egyből az antivírust támadja, de nem akárhogy. Oda írja be magát, így teljhatalma lesz minden felett, ergo persze, hogy nem találod meg semmivel. Csak az életben maradt része fog majd néha szólni, hogy frissítsd már az adatbázisát - viszont manuálisan hiába frissíted, nem fog frissülni, csak kiírja neked, hogy megnyugodj, hogy frissítette az adatbázist. Letölti, de nem futtatja az új definíciókat. F-Secure-om volt, és mindig szólt bekapcsoláskor, hogy nem védett a rendszer, nem működik ő maga. Rohadtul ideges lettem, ész nélkül kattintgattam mindenhova, mire megtaláltam, mi a helyzet. A vírus átírta v törölte, már nem emlékszem pontosan, az előfizetői kódomat, így az update szerver nem ismert fel, és folyamatosan ledobott.
2011. ápr. 25. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Ide felenged a böngésző: ?

[link]

Ha ezt az oldalt nem tudod megnyitni, akkor csak egy ún. RescueCD segíthet. Le kell tölteni tiszta gépen a gyártó oldaláról, kiírni CD-re tiszta gépen! A te gépeden arról boot-olni, és irtani. Ehhez keress egy hozzáértőt, aki majd segít neked!

Ha az adott oldalra fel tudtál menni, akkor az avast!-nál tálcaikonján jobb egérgomb -> Frissítés -> Modul és vírusdefiníciók frissítése.

Aztán Számítógép átvizsgálása -> Rendszertöltéskori vizsgálat -> ott lehet dolgokat átállítani esetleg -> Ütemezés -> újraindítod a géped. Ekkor nem boot-ol be, hanem lefut egy víruskeresés. Ha talál valamit, akkor kérdez, a számgombokkal (numerikus bill.) lehet neki megmondani, mit tegyen.

De ehhez is szakértő segítsége kell, mert ha karanténba rakatsz vagy töröltetsz az avast!-tal egy rendszerfájlt, annyi a rendszernek és az adatoknak!

Továbbá még használhatod ezt is:

Malwarebytes' Anti-Malware

Felrakod, frissíted. Kikapcsolod a Rendszer-visszaállítást. Utána újraindítod a géped, boot elején F8; menüben csökkentett módot kiválasztod. Majd csökkentett módban Malwarebytes'-szal teljes vizsgálatot csináltatsz. Eltávolíttatod, amit talál.

Utána boot rendesen, ahogy megszoktad, rendszer-visszaállítást vissza.

[link]

De ehhez se ártana szakértő segítsége!

2011. ápr. 25. 12:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Az Avast elvileg frissít rendesen, természetesen egyszerre csak egy vírusirtó működik, a másikat eltávolítottam. Tűzfalat nem tettem fel külön, a Windows tűzfal megy. Ami viszont érdekes lehet, pár hónapja a win7-es gépet valami system tools nevű vírus támadta meg, (kék háttér, piros betűkkel és semmit nem lehetett csinálni, csak mindíg felajánlotta, hogy fizessek, és megoldódik!) Ezt az általad is említett Malwarebytes' Anti-Malware programmal tudtam eltávolítani. Utána minden rendben volt, egészen mostanáig! Biztos nem egy csúcs ez a Microsoft Security Essentials, de hát másoknál megy, és frissít rendesen! Ja és még futtattam nortont is, és az se talált semmit!
2011. ápr. 26. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!