Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ezt a csatát ki nyerte: én...

Ezt a csatát ki nyerte: én vagy a malware?

Figyelt kérdés

Előre szólok: lány vagyok, és amatőr. És Vistáról van szó.

Egy filmzene albumot kerestem (torrentet nem találtam), de .rar file-ban megtaláltam google-lel. Rákantitottam, és nem történt semmi. (Csak később emlékeztem vissza, hogy "mentés" gomb helyett "futtatás" volt, nagyon hülye voltam.) Egyetlen furcsa dolog történt: a windows sidebar-om elromlott. Rajta van nekem az idő, időjárás, kereső és árfolyam, és semmi nem jött be.

Nem sokkal később filmnézés közben teljes képernyős nézetből "megugrott", néha megjelent egy pop-up hirdetés, néha hirdetés nélkül egy női hang akart rávenni arra, hogy válaszoljak helyesen, néha csak ugrott és semmi.

Elindítottam a Spybot-ot, talált malware-t, de nem tudott vele mit kezdeni. Aztán elindítottam a NOD32-t, talált 8 fertőzött fájlt. Ő se tudta, mit csináljon, én meg pláne nem, a feltett kérdésre pedig nem illett sem az igen, sem a nem válasz, úgyhogy igent nyomtam, de nem csinált semmit. Lenyomtam a gépet, ma benyomtam, megint NOD32, most 8-ből 4-et nem tudott törölni, azt nekem kellett. Megint Spybot, nem talált semmit. Boldogság, de az oldalsáv még mindig nem működik.

Viszont. Most kb. fél órája a semmiből kék képernyő, végig se bírtam olvasni, csak annyit, hogy megvédi a gépet, és újraindult. És mindenhonnan kiléptetett. (gmail, facebook, ez az oldal) Csak ide jelentkeztem be, az otp-re felmenni se merek. Azóta letöltöttem a Malwarebyte's Anti-Malware-t, lefutattam, talált ilyeneket: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\VXEG3ZNNE5 (Trojan.FakeAlert) -> Quarantined and deleted successfully.

És successfully delete-elte őket.

Újraindítottam a gépet, megint Anti-Malware, és nem talált semmit.

Éééés a windows oldalsávom is visszatért! Kérdésem: bemerjek-e jelentkezni a kiléptett oldalakra. 1000%-ig biztos akarok lenni benne, mert neten fizetek MINDENT, és sokat ebay-ezek.

Köszönöm a válaszokat!

2011. márc. 8. 00:44
 1/3 anonim ***** válasza:

A helyedben csinálnék még egy keresést a frissített Malwarebytes-el kikapcsolt rendszer visszaállitással, és csökkentett módban.

És legközelebb okosabban. :)

2011. márc. 8. 08:53
 2/3 anonim ***** válasza:
én csak ezt használóm és semmii bajom nincs Malwarebyte's Anti-Malware
2011. márc. 11. 12:00
 3/3 anonim ***** válasza:
ere a problémára persze van no32 is comodo is meg ez van még ha 2 particionálva a géped ajánlóm Deep.Freeze.Standard.6.52.020.2735
2011. márc. 11. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!