Most vettem új gépet, milyen vírusirtót használjak, h ne az legyen az első problémám, hogy újrarakjam a Windowst?
ESET Smart Security én ezt használom rengeteget letöltök idáig mindig megvédet !
bővebb info itt [link]
és ha írsz e-mailt akkor lehet hogy oda adom végleges verzióba :)
avast! Professional
letölhető innen (magyar): *****
Tűzfalként pedig érdemes felrakni az Outpost Firewall-t.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Igen, az avast! Professional a legjobb én is azt használok.
Mellé pedig én is az Outpost-ot, esetleg a Comodo tűzfalat ajánlanám.
Avast(ez egy komplett antivirus,antirootkit,antispyware...stb)+comodo tűzfal.Nem kell egyikből sem a fizetős,jó az ingyenes is.Avastból ráadásul nem nyújt erősebb védelmet a fizetős.Annyi a különbség,hogy a fizetőst a cégeknek kell használni,mert az ingyenes csak otthon felhasználóknak van.Néhány nélkülözhető funkció(pl váltás haladó felhasználói felületre) van csak a profban,ami a homeban nincs,de ezek nem fontosak.A nyújtott védelem ugyanolyan erős mindkét verzióban.Comodoból ha a legújabbat rakod fel,akkor figyelj,hogy csak a tűzfal részét telepítsd(kérdezni fogja),mert antivirusnak ott az avast,és az jobb arra a célra.Comodo a tűzfalban erős.(plusz info:Ha használsz utorrentet,akkor azt majd ki kell engedni rajta,különben passziv módban lesz(bővebben google 'utorrrent comodo 3.5 port' keresés)
Államtitkokat azért nem bíznék rájuk,de otthoni védelemnek tökéletesen megfelelnek ezek a progik.
Nod32-t személy szerint nem ajánlom,nekem nem vált be.Kicsi ugyan az erőforrás igénye,de sok mindent beenged,nem talál meg.Amit megtalál,azzal is nehezen bír.Sokszor sehogy.Szerintem csak a marketingje jó.Nekem ezek a tapasztalataim.
Kaspersky nagyon jó még,de iszonyatosan fogja a gépet,ráadásul állandóan feketelistára kerülnek a kalóz kulcsok.Ha erős géped van,és megveszed,akkor mindenképp az éri meg.
.K
Attól meg,hogy időnként ne kelljen ujraraknod a winfost,attól meg talám csak a jóisten védhet meg.Tönkre megy az simán magától is.Védelem persze kell azért.
Az egyik olvtárs írta, hogy a Windows újrarakásától csak a jóisten védhet meg.
Szerintem nincs igaza. Ha eleve Linuxot raksz fel, akkor nem kell újraraknod a Wint. Pláne nem vírus miatt! ;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!