Avg vs Avast vs Windows os virusirtó. Ki melyiket ajánlja? Fontos ingyenes legyen és jó^^
egyik sem jó.
teljesen mindegy, hogy ingyenes, vagy fizetős, a frissen írt vírus aktivitását egyik sem mutatja ki.
Hogy egy okos válaszadót idézzek egy korábbi kérdésből: "A legjobb vírusirtó, ha a user nem hülye" ebben minden benne van. Nem kell eszetlenül kattintgatni, töltögetni, megnyitni bizonytalan eredetű linkeket, oldalakat, telepíteni meg főleg nem, akkor nem lehet komoly gond.
Outpost tűzfalnak a 6.nemtudomhányas verzióját használtam (nagyon meg voltam vele elégedve, és nagyon anyáztam, mikor közölték, hogy tavaly novembertől nem támogatják a 7 alattiakat), a 7-el az a baj, hogy integrálták a vírusirtót, ha kicsi és hatékony, bugmentes tűzfalat akarsz, akkor ajánlom a Zonealarmot.
Vírusirtóból mindhármat próbáltam - meg még párat -, legjobban az AVG 2011 jött be. Az Avast és az MSE is csöndben elvan a gépen, viszont ezek után az AVG első kereséskor több fertőzött fájlt talált (nem vaktában, virustotalon ellenőriztem, nem-e vakriasztás), arról nem is beszélve, hogy az identity prorection ezen túl is elkapott párat a leglehetetlenebb helyeken. Ha elég erős géped van, merem ajánlani, ha gyengébb, akkor Avirát szokták helyette javasolni, de némi körültekintéssel Avast is megfelel a célnak (MSE-t csak akkor próbáld ki, ha legális a windowsod, bár én nem vágódtam hanyatt tőle).
Akármelyiket is választod, Malwarebytes Anti Malwaret tegyél mellé, hetente takarítsd át vele a gépet (nem zavar sok vizet az ingyenes verziója, aminél több nem is kell).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!