Hogyan tudom kiirtani a Trója vírust? Nod32-m van, de nem irtotta ki és nem engedi elindítani az internetet.
avastot használj.Nekem azóta nem volt gondom ilyesmivel..
Nod32 az egyik legrosszabb vírusirtó..
Pontosan.Windows újratelepítése,aztán avast.
Ha gondolod,akkor plusz egy tűzfal(zone alarm,comodo...),plusz egy kiegészítő védelmi szoftver(ad-aware,spybot...)
A Nod nem rossz, főleg nem vírusok terén.
Tény, hogy trójaiak esetében az Avast jobb, de sima vírusoknál meg a Nod a jobb.
Nincs tökéletes megoldás Windowsra. Legfeljebb akkor, ha a vírusírtót kombinálod mással. (Fentebb említettek pár cuccot.)
Viszont mielőtt beleugranál egy újratelepítésbe - mint ahogyan sokan javasolták - én előtte beszereznék ismerőstől egy Linux Live CD-t, és arról bootolva kiírtanám a trójait. (Linux alá is van Avast, de más kárelhárító is létezik.)
Persze ehhez nem árt - mint ahogy a fentiekhez sem - ha van netkapcsolatod. De mivel írtad, hogy nincs, akkor előbb én is a csökkentett módban futtatást próbálnám. Ha úgy leszedi a Nod valamennyire, és megy a net, utána jöhet a Linux CD.
Miután be-bootoltál róla, rakd fel az Avastot a netről rája így:
utána lefuttatod az Avastot, és elvileg már nem lesz gond.
Ha mégis (mert mondjuk nem csak egy egyszerű trójaid van), akkor a chkrootkit és a rkhunter nevű progikat futtasd Linux alatt.
(Nagy előnye ilyenkor a Linuxnál, hogy a Wines kártevők nem tudnak bújkálni alatta, meg átpakolni magukat innen-oda. Ugyanis nem tudnak semmit csinálni Linux alatt. Olyan, mintha megfagynának. Úgy meg már könnyen leszedhetők.)
Sok sikert! ;)
A NOD32 nagyon is megbízható, igenis biztonságos, az egyik legjobb (talán a legjobb) vírusírtó, nekem is ez van a számítógépemen. Nekem is volt a gépemen a gépem karácsonyi újratelepítése után több nappal, héttel ezelőtt kb. három alkalommal trójai (Win32) vírusom, de kiírtotta a vírusírtóm. Ez akkor történt meg, amikor egy-egy hasznos képszerkesztő, -nagyító vagy videókonvertáló programot feltelepítettem vagy feltelepíteni akartam a gépemre. Ugyanis az említett programok feltelepítésekor a vírusírtó egy piros hátterű ablakban figyelmeztetett.
A vírusírtáskor egyszerűen rákattintottam a vírusírtó ablakára bal klikkel, majd választottam a felbukkanó menüben a "Karantén" parancsot, ezután idekerült a trójai vírus (karanténbahelyezés); de kérdezhet eleinte a vírusírtó a vírusészlelés esetében. Majd a "Karantén" ablakában a vírus nevére (objektumnév) kattintottam jobb klikkel, s a megjelenő menüből az "Elávolítás Del" parancsot választottam, így eltávolítódott ez a vírus gépemről. De lehet a vírus kiírtására a vírusnévre jobb klikkel való kattintás után a billentyűzeten a „Shift” + „Delete” billenytyűkombinációt is alkalmazni.
Amikor a vírusírtóban a Mélyreható vizsgálat menüre kattintunk, s ha az elinduló vizsgálatkor átesett fájlok közül némelyek piros színűek lesznek egy bizonyos idő múlva a felsorolásban, akkor azok a fertőzött objektumok (vírusos, férges vagy kémprogramos fájlok). De a piros színűvé vált fájlok esetében a vírusírtó rákérdez ablakban, ilyenkor a karanténbahelyezés a jó, majd végén a Mélyreható vizsgálat befejezte után a piros betűs kártevőneveket tartamazó fájlokra is a következőt kell alkalmazni: jobb klikk + „Karantén” menü + „Eltávolítás” vagy „Delete” („Törlés”) parancs. Mélyreható vizsgálatot ajánlott egy-két hetente alkalmazni. Fontos, hogy a vírusírtó ne legyen ideiglenesen megszűntetve, automatikusan frissítse magát (automatikusan frissítés engedélyezése, naprakészség beállítása), a „Biztonságközpont” menüben a „Vírusvédelem” és a „Tűzfal” opciók bekapcsolva legyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!