Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Malware? Mit csináljak?

Malware? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb 15 perce újraindult a gépem, és azt írta ki hogy súlyos hiba után helyre állt a rendszer, és rákattintottam a hibajelentésre , és ott írta hogy malware van a gépemen.

Avastot használok, folyamatosan frissítettem, nemrég vizsgálta át a gépemet, és nesze... itt egy malware:S

Hogyan töröljem le? valaki segítsen légyszi.

2011. jan. 30. 15:29
 1/9 anonim ***** válasza:
Töltsd le, frissítsd le, és futtasd. Ez az egyik legjobb. Heti egyszer futtasd. Ingyenes, bizonyos részei.
2011. jan. 30. 15:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Ja, tűzfal sem ártana. Az avast mellé jó a comodó, szintén ingyenes.
2011. jan. 30. 15:37
 3/9 A kérdező kommentje:
comodótol belassúlt a gépem:S van vlmi más ami jó? :S
2011. jan. 30. 15:39
 4/9 A kérdező kommentje:
most letöltöttem vlmi malwarebytest és most futtatom , és talált 1 fertőzött fájlt.. nem zavarja be vajon az avastot?
2011. jan. 30. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

de, zavarják egymást. Ki kéne kapcsolni az avast! Fájlrendszer védelmét, egy órára. Addig végez a Malwarebytes', és az avast vissza fog kapcsolni, nincs az a veszély, hogy elfelejted.

Amúgy a Malwarebytes'-t máskor is futtasd, de legközelebb mindig frissítened kell majd előtte.

Ugye teljes vizsgálatot futtatsz? A gyors most nem elég.

2011. jan. 30. 16:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Jajj bocsi a linket nem tettem be, én is ezt akartam.
2011. jan. 30. 16:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Mindig teljes vizsgálatot futtatok.. avastot 2 naponta futtattam.. De most ezt a malwarebytest is úgy futtatom..(teljes vizsgálat)

De az avastot nem kapcsoltam ki, és úgy vizsgál, és már 2 fertőzött objektumot is talált. baj hogy nem kapcsoltam ki az avastot? :S

2011. jan. 30. 16:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Az avast! Fájlrendszer védelme elkezd(het)i ugyanazt vizsgálni, amit épp a MBAM vizsgál. Aztán ha az avast! eddig nem ismert fel egy kártevőt, de most felismeri, akkor karanténba zárhatja a MBAM elől. Ez egy kis fagyást tud okozni. A MBAM is lefagy egy kis időre, meg az avast! is.

De ha ez nem történik meg, akkor se jó sz.v.sz., ha a MBAM ellenőrzésével párhuzamosan vizsgál az avast!. Az MBAM lassabban lesz kész, szerintem.

Inkább kapcsold ki, egy órára, és csak a Fájlrendszer védelmet. A másik 6 védelem nem fog bekavarni.

2011. jan. 30. 16:50
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszodat, hasznos volt!
2011. jan. 30. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!