Miért nem reagál az egérre a gépem? Olyan mintha egy 'láthatatlan' ablak lenne kinyitva.
Bocsesz, h. bután fogalmaztam, de amikor bekapcsolom a számitógépem, és rá kattintok egy ablakra, vagy programra, akkor azt meg nyitja, de már azon bellül hiába kattintok bárhová, az ablak széle elhalványul min amikor több fájlt nyitunk meg fél képernyőn, és az alatta lévők szine. csak úgy reagál, ha össze vissza nyomkodok mindent.
Milehet ez? vírus?
Én is elsősorban valamilyen károkozó jelenlétére gyanakszom. Milyen vírusirtó van a gépeden? Csak kíváncsi vagyok, melyik engedte ezt a kártevőt be a gépre. Ha frissítette a vírusirtó az adatbázisát, akkor esetleg csináltathatsz vele egy teljes rendszervizsgálatot.
De előtte linkelek az oldalamról. Egy programról fogsz találni leírást - hogy kell futtatni, mire jó - illetve letöltési linket. Futtasd azt a progit, lehet, hogy le fogja szedni a problémád okozóját.
Futtasd kérlek, amiről a linkelt oldalon találsz leírást, és letöltő linket.
Vírusirtónak inkább használj Avira-t vagy AVG-t, ha legális a Windows, akkor Microsoft Security Essentials-t. Azok kevésbé engednek át ilyen kellemetlenségeket.
Akkor még ezt futtasd:
És cseréld le az avast!-ot.
Amire lecseréled, azt is futtasd.
Ha nem találnak semmit, akkor nem vírus, de akkor nem tudom, hogy mi...
Futtasd ezt a rendszerkarbantartó programot (CCleaner):
Magyarul települ; ha 64-bites a rendszered, akkor a 64-bites verziója, amúgy pedig a 32-bites.
Könnyű rajta kiigazodni, csináltass vele takarítást.
Ha elakadsz, rakj fel ide screenshot-ot (képernyőképet), valaki hátha tud segíteni.
((Bocsi a szájbarágós stílusért, de itt az abszolút hozzá nem értőktől a nagyon hozzáértőkig bárki kérdezhet. Én túl szoktam magyarázni, de nem azért, mert h*lyének nézem az illetőt, hanem hogy megértse, ha nem ért a géphez. Nem tudom, melyik táborba tartozol :) ))
Legális Windows-ra MSE:
Ha a MSE az, amit letöltöttél, akkor írok még dolgokat vele kapcsolatban (majd holnap olvasod):
Az avast!-ot szedd le!
1. Először megnyitod a főablakát, utána BEÁLLÍTÁSOK, HIBAELHÁRÍTÁS, AVAST! ÖNVÉDELMI MODUL ENGEDÉLYEZÉSE elől pipa ki. Rá fog kérdezni, OK.
2. Jobb egér a tálcaikonon -> avast! védelmek kezelése -> kikapcsolás véglegesen -> rá fog kérdezni, OK.
3. Megkeresed a telepítőjét (setup_av_free.exe), és megnyitod. Felajánl majd 3 lehetőséget, a törlést kell kiválasztanod.
4. MSE telepítése
Amúgy biztos, hogy LEGÁLIS a Windows-od? Kifizettétek?
Az MSE leellenőrzi az operációs rendszer eredetiségét, és ha nem eredeti, "balhét" csinálhat... Minimum (MINIMUM) annyi, hogy zaklatni fog a Win, hogy nem eredeti!
Az MSE települ, utána frissíti magát, majd csinál egy gyorsvizsgálatot. Érdemes vele majd teljes vizsgálatot is csináltatnod; lehet, hogy lassú lesz, de alapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!