Hogyan tudom meg akadályozni, hogy más lopja a netemet?
Van két gépem itthon; asztali és laptop. Az asztali gépemre a net kábelről jön. A laptopra rádiós routerről. Az utóbbi időben sokszor írta ki a laptopom, h. ip összeütközés van a rendszerben. Amikor belementem a router beállításaiba, akkor láttam, hogy a 2 gépen kívül még van bent egy harmadik is. Mondta több ismerősöm is, hogy le lehet kódolni a router-t, ill. hogy át lehet írni a jelszavát. És még, hogyan tudom megakadályozni, hogy hozzám férjenek. És még az is érdekelne, hogy hogyan tudja vki ezt levenni, ill. az hogy a közelemben lévő vki. lopja e. Gondolok itt szomszédra, ugyanis a rádióhullám miatt gondolok erre, h. ami jelet a router ad onnét hiénáskodik vki. Vagy tőlem távolabbi személy is lehet?
Segítségeteket előre is köszi. Boldog új évet.
leírtad a választ:
Kóddal kell védeni a rootert és kész.
Szomszéd tudja maximum.
Lekódolással megoldódik a problémád.
a legegyszerűbb, h beírod a böngésződbe a rooter ip címét.
akkor azon keresztül is konfigurálhatod.
Ha nem csináltál még ilyet, akkor olvasd el a használati utasítást! nem bonyolult. Ha nem találnád, a neten is biztos fent van.
A google a te szolgád is. :-)
nem értem mit láttál az előbbi kommentben te fikázásnak és tahóságnak. csak szeretném megvédeni a kommentelőt. semmi rosszat nem írt. leírta hogy jelszavaznod kell és hogy kijavította a wap-ot wpa-ra. és legfőképp nem kiosztott hanem segítséget próbált adni.
az hogy te nem tudod hogyan kell rendben írd meg hogy ne tudod és aki tudja a választ megírja. lehet ő se tudja a pontos menetét de tudja hogy azzal a módszerrel meglehet csinálni mert neki is úgy van, de akkor se cseszd le olyanért amit nem is tett. inkább köszönd meg neki azt hogy segíteni próbál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!