Mi lehet a probléma a gépemmel? Többi lent.
Sziasztok!
Tegnap este óta van valami a gépemmel... letöltöttem egy programot amit a Downloads mappába mentett. Megakartam nyitni a mappát de lefagyott a gép. Újraindítottam és ismét lefagyott a mappa. Megnéztem a C meghajtót és FOLYAMATOSAN CSÖKKEN A SZABAD HELYEM! Ahányszor megpróbálom nyitni a mappát lefagy, és kb 2 gigát lefoglal magától a gép... Ráadásul a Felhasználó mappába sem enged be... ott is lefagy. Windows Vistam van. Ez most mi lehet? Aki tud kérem segítsen!
2. válaszolónak
Már bocsi,de van Eset Smart securitym és az az újfajta Windows vírusírtó..
1. válaszolónak
Mire gondolsz? Olyanra ami mondjuk terheli a gépet? Mert nekem ez magas hogy csak úgy eltűnik a szabad helyem..
Amikor lefagy a gép sérülhet a filerendszer. Ez eredményezheti azt, hogy csökken a szabad terület.
Vinfosnál még elképzelhető az is, hogy fagyás utáni újraindításkor csinál egy visszaállítási pontot és ez bizony helyfoglalással jár.
Akkor most tegyem újra az egészet? O_o
Más megoldást nem tudok... vagy esetleg állítsam vissza a rendszervisszaállítási izével?
Kezdd egy chkdsk-kel, majd teljes vírusellenőrzéssel.
Megnyitod a parancssort, és beleírod, hogy
"chkdsk c: /r /f". Utána újraindítod a gépet (kérni fogja), és megvárod, amíg ellenőriz és javít.
Én újratelepíteném. Sokszor volt dolgom vírusos vagy sérült vinfossal. Mindig biztonságosabbnak tartottam újratelepíteni, mint foltozgatni.
Vírus ügyben a véleményem, hogy nincs tökéletes vírusirtó. Egyik ismer x vírust a másik y-t. Egyik nem ismeri fel azt, amit a másik igen és fordítva. Egyik jól irtja a másik esetleg hibásan. Rengeteg tökölés és nem biztos, hogy az eredmény megfelelő.
Újrarakni és egy jó tűzfalat feltelepíteni. (Persze a tűzfal sem fog megvédeni ha egy vírusos filet letöltesz vagy felrakod DVD/Pendrive stb.-röl és elindítod.)
Magának a vinfosnak a telepítési ideje nem sok. A sok az szokott lenni, hogy le kell mentegetni dolgokat és az x telepített (és csakis telepítéssel működő) programot újra kell telepítgetni.
Ha nem játékra használod és nincs spéci hardver, vált linuxra. Ubuntut tudom ajánlani például. Megszünnek ezek a problémák!
Köszi a válaszokat, akkor sajna újra kell raknom =/
Még egy utolsó kérdés: XP, Vista vagy Win7? Mind 3 simán elmegy a gépen, csak érdekelne a véleményetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!