Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi lehet a probléma a gépemmel...

Mi lehet a probléma a gépemmel? Többi lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tegnap este óta van valami a gépemmel... letöltöttem egy programot amit a Downloads mappába mentett. Megakartam nyitni a mappát de lefagyott a gép. Újraindítottam és ismét lefagyott a mappa. Megnéztem a C meghajtót és FOLYAMATOSAN CSÖKKEN A SZABAD HELYEM! Ahányszor megpróbálom nyitni a mappát lefagy, és kb 2 gigát lefoglal magától a gép... Ráadásul a Felhasználó mappába sem enged be... ott is lefagy. Windows Vistam van. Ez most mi lehet? Aki tud kérem segítsen!

2010. dec. 31. 13:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nézd meg a futó folyamatokba hogy nincs-e ott valami ami bezavarhat.
2010. dec. 31. 13:07
 2/17 anonim ***** válasza:
Ez kérdés? Gondolom vírusirtó sehol, tűzfal sehol, biztonság sehol, figyelem sehol, vírus zabálja a géped.
2010. dec. 31. 13:08
 3/17 A kérdező kommentje:

2. válaszolónak

Már bocsi,de van Eset Smart securitym és az az újfajta Windows vírusírtó..

1. válaszolónak

Mire gondolsz? Olyanra ami mondjuk terheli a gépet? Mert nekem ez magas hogy csak úgy eltűnik a szabad helyem..

2010. dec. 31. 13:20
 4/17 anonim ***** válasza:

Amikor lefagy a gép sérülhet a filerendszer. Ez eredményezheti azt, hogy csökken a szabad terület.

Vinfosnál még elképzelhető az is, hogy fagyás utáni újraindításkor csinál egy visszaállítási pontot és ez bizony helyfoglalással jár.

2010. dec. 31. 13:24
 5/17 A kérdező kommentje:

Akkor most tegyem újra az egészet? O_o

Más megoldást nem tudok... vagy esetleg állítsam vissza a rendszervisszaállítási izével?

2010. dec. 31. 13:30
 6/17 anonim ***** válasza:

Kezdd egy chkdsk-kel, majd teljes vírusellenőrzéssel.

Megnyitod a parancssort, és beleírod, hogy

"chkdsk c: /r /f". Utána újraindítod a gépet (kérni fogja), és megvárod, amíg ellenőriz és javít.

2010. dec. 31. 13:39
 7/17 anonim ***** válasza:

Én újratelepíteném. Sokszor volt dolgom vírusos vagy sérült vinfossal. Mindig biztonságosabbnak tartottam újratelepíteni, mint foltozgatni.

Vírus ügyben a véleményem, hogy nincs tökéletes vírusirtó. Egyik ismer x vírust a másik y-t. Egyik nem ismeri fel azt, amit a másik igen és fordítva. Egyik jól irtja a másik esetleg hibásan. Rengeteg tökölés és nem biztos, hogy az eredmény megfelelő.

Újrarakni és egy jó tűzfalat feltelepíteni. (Persze a tűzfal sem fog megvédeni ha egy vírusos filet letöltesz vagy felrakod DVD/Pendrive stb.-röl és elindítod.)

Magának a vinfosnak a telepítési ideje nem sok. A sok az szokott lenni, hogy le kell mentegetni dolgokat és az x telepített (és csakis telepítéssel működő) programot újra kell telepítgetni.

Ha nem játékra használod és nincs spéci hardver, vált linuxra. Ubuntut tudom ajánlani például. Megszünnek ezek a problémák!

2010. dec. 31. 13:43
 8/17 anonim ***** válasza:
Általában ilyenkor már nincs jobb megoldás csak az újratelepités, és legközelebb jobban vigyázni.
2010. dec. 31. 13:43
 9/17 anonim ***** válasza:
Mindenképpen csinálj egy vírus és spyware keresést a gépeden, lehetőleg csökkentett módban(bootoláskor F8) vagy külső eszközről.
2010. dec. 31. 13:47
 10/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, akkor sajna újra kell raknom =/

Még egy utolsó kérdés: XP, Vista vagy Win7? Mind 3 simán elmegy a gépen, csak érdekelne a véleményetek.

2010. dec. 31. 13:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!