Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Most vettem egy gépet. Már 2x...

Most vettem egy gépet. Már 2x lett újratelepítve, és már megint problémázik.Mi a baja a gépemnek?

Figyelt kérdés

Mindig tesznek rá vmi virusírtót, avirat v avastot, és én le akarom törölni, felteszem a nodot, volt h a kasperskyt, d e aztűn azt leszedtem, visszzakartam anodot tenni, és nem sikerült. Akárhányszor vmelyiket rátettem, újra kellett indítani, és mindig le volt fagyva utna a gép, tegnap legalább 10 x indítottam újra.

Most letöröltem róla a virusírtókat, megpróbáltam már megint nemtom hanydjára a nodot, és tul.képpen a fáájljait rámásolja , és ha prograok hozzáadásánál akarom hozzáadni, akkor meg azt irja ki h a nod (vagy a kaspersky) hibát észlelt ezért leállt.

Ha bemegyek az üzletbe ott úgy is csak azt mondják h virusps lett, újra kell telepíteni.

Csak mondott nekem olyat h vmilyen hardver nem kompatibilis valamelyikel, és ki kell cserélin, szóval lehet ez a baja, csak az üzletben ezt nem fogják bevallani, hanem rámnekik h bevirusoztam. Mert h akkor se normális dolog h ennyiszer lefagy, és az sem normális h ha letörlöm a virusirtót és h nemtudokegy ujat fel rakni rá ugy h le ne faggyon utána vagy 1000 x.

Szóval én csak szertném tudni h álljak úgy hozzájuk h most cseréljétek ki a gépet, vagy tényleg virus szarta el vhogy már megint.

Csak az az érdekes h a mnkában nics virusirtó, 1,33 ghez meg 400 vhány mg a ram, és sosincs szinte bajuk., az egyik kolléga meg csak néha elinditja a virusirtót a gpen, mert régi gépe van, és nem tud folymatosan fenn lenni egy virusirtó sem, és azért úgy ahogy tudja használni. Szóval sokkal szarabb gépek ugyanúgy virussal működnek, nem irja ki 100x a hibajelentés küldésé-t sem, Akor az enyém miért csinálja ennyira a szarakodást????

Meg egyáltalán hogyan ismerika zt fel h magában a gépben kell valamit cserélni???

2009. jan. 21. 11:56
 1/10 yuda ***** válasza:

Ezt innen nem tudjuk megoldani,látni kellene és csomó mindent kipróbálni.

-én már ott elakadtam,hogy ráteszik a windowst,ha jól értem és akkor tökéletesen működik?

Akkor kezd el lefagyni,ha elkezded törölgetni a vírusirtókat?

Hányszor lett már újratelepítve? Úgy értem ,hogy ha az üzletben telepítik újra ,akkor ott kellene kipróbálni,mert akkor látják ők is,és nem mondhatják,hogy te tettél rá időközben valami vírust.

A lefagyást tényleg okozhatja vírus,de hardverhiba is.Erre sokféle teszt van,Ram teszt,processzortesztek,hőmérsékletet is kellene nézni,nem e túlmelegszik..stb. de ez idő igényes.Jó lenne egy ismerősöd segítségét kérned,ha van olyan a közeledben.

2009. jan. 21. 12:10
 2/10 anonim ***** válasza:
Szűz windowsra EGY darab vírusírtót rakj fel, ne többet. Azok nem szeretik egymást. Ha valamelyik nem talál semmit, akkor feltételezheted, hogy nem vírusos. A szűz windowsok net nélkül amúgy sem szoktak csak úgy maguktól bevírusozódni. Próbálj először egy tűzfalat feltolni mielőtt netezel.
2009. jan. 21. 12:16
 3/10 anonim ***** válasza:

Az Avira ingyenes, az Avastnak van ingyenes változata, tehát nem kell crackelni. NOD32 és Kaspersky maximum próbaváltozat (15-30nap), tehát kell crackelni. Na itt az a pont, ahogy net nélkül bejöhet a vírus. Ha vírus.

Igazából kb 3x kell átolvasni a kérdést, mert annyira zavaros.

KI/MI mondta neked, hogy nem kompatibilis valamelyik harver valamelyik másikkal?

Mit értesz lefagyáson? Kékhalál, megáll a gép, lassú, újraindul, egyéb?

Vírusirtóból mindenképp 1db legyen fent. Elműködnek egymás mellett, de könnyen megzavarhatják egymás működését, esetleg blokkolhatják is, vagy az összeakadás miatt lefagyhat a gép. Az eltávolítást mindig a Programok telepítése és törlése Vezérlőpult elemből kezdeményezd. A telepítést pedig a program indítójával, setup.exe pl. A Programok hozzáadása esetleg egy MSI-t indít, ami nem biztos, hogy teljeskörű telepítés lesz (igazából MS programoknál működik viszonylag jól).

Hogyan telepíted újra a gépet? Teljes formázás, esetleg külön partíció van a Windowsnak és azt formázod, vagy csak rátelepíted a régire? A külön partíció, annak formázása megoldást javaslom.

A hardverelemek tesztelése időigényes folyamat. Egy memtest javasolt futási ideje legalább 1 nap. Egy merevlemez teljes felületi ellenőrzése 1-5 óra lehet mérettől és kezeléstől függően, de extrém esetben, és ha hibás, akkor akár 1 nap is lehet... A videokártya és a proci tesztelését szintén hosszabb időn keresztül érdemes végezni, hogy a melegedéssel járó problémák is előjöjjenek. Vannak olyan alkatrészek is, amiket pl cserével lehet tesztelni. Sőt, előfordul az is, hogy egyik elem nem kompatibilis a másikkal annak ellenére, hogy papíron működnie kéne. Az eszköz drivere is tartalmazhat hibát. Illetve az egyetlen nem cserélhető "hardver" elem is lehet a hibás: a user.

2009. jan. 21. 12:46
 4/10 A kérdező kommentje:

2 x újratelepítve. és igen, feltesznek nekem egy virusírtót, vagy az avirűt, vagy az avastot. Én leszedem őket, h felrakjam pl. a nodot, és ugyebár telepítés után újra kell indítani a gépet, és miután újraindítom, lefagy, és 2-3 x is minimum resetelni kell.

Milyen jel utalhat még arra h hardverhibás? Ennyi, h mindig lefagy új vírusírtók telepítése után(előtte letörlöm az előzőt, szóval 2-t egyszerre nem tartok fenn)) már jelenthet hardverhibát??

2009. jan. 21. 12:51
 5/10 A kérdező kommentje:

köszönöm ezt a hosszú választ. Nem én telepítettem újra, az üzletben tették. A lefagyás úgy néz ki, h miután teleítem a nodot, és újraindul a gép, akkor megjelenik minden az asztalon, megjelenika kurzor, semmire sem tudok kattintatni, és ha tálcára huzom a kurzort, akkor homokórázik, tehát mégk ikapcsolni sem tudom. Csak resetelni, és kb 3-4x kell resetelni, h utána működjön. A gép egyébként 2 g Ram, 2,1 g AMD proci, 250 g vinyó.

Le van most minden viruirtó tórólve a programok eltávolítása móddal, és ha újból hozzá akarok adni programnot, akkor azt írja ki, h a nod (vagy épp akaspersky) hibát észlelt, ezért leáltt. Tehát lehet, h még virusírtót sem tudok rárakni.

Most elvileg attól, h letörlök egy virusírtót és rárakok rögtön egy újat, és újraindul egy gép, attól még nem kellene 100x lefagynia, nem? Ezért mondogatnak nekem olyat h lehet a gépben kell valamit csinálni, mert ez nem az első eset h ez történik vele. Ezért lett 2x újratelepítva, és most megint ez trötént vele. Tegnap még tudtam használni, de úgy h a media playerben nem tudtam tekerni, szóval nehézkesen megy már, tegnap 10 x újra kellett indítani,és tegnap volt az is h hibá tészlelt és ezért nem települ fel rá a nod, és sokszor kirírt már hibajelentés küldését.

A munkah-emen nncs virusírtó, 1,33 g a proci, meg a RAM 400 vhány giga, és nincs baja a gépeknek, egy kollégám szintén inne tölte le cuccokat,a munkában, hazaviszi, még vírusírtója sincs fenn, mert régi a gépe, és lelassítja, és könyörgöm nem csinálják a 100 éves gépek ezeket!! Ennyiszer nem fagynak le!!!

2009. jan. 21. 13:37
 6/10 A kérdező kommentje:
vagy akár úgy is kérdezhetném, milyen jele van annka, h hardverhiba van a gépnek? Ilyesmi amit írtam? Hogy progi telepítés után lefagy? Mondjuk egy egyszerű pl.feliratszerkesztő progi telepítés után nem csinálja, ezt, csak avírusírtónál (ezeknél újra kell indítania géept, de a kis progiknál nem).Mert ha csak virusós a gép, és csak újra kell telkepíteni, akkor nem aggódok annyira, csak a hardverhibát nagyon a fülembe ültették. Valaki szintán hasonlóképpen járt, h mindig volt vmi probléma agéppel, és csak reklamáció után nézték meg jobban és akkor jöttek rá h vmit csreélni kell benn, és azóta jó. Csakhogy én nem vagyok egy reklamálós fajta, nem is értek úgy a gépekhez, és nemnagyon tudok vitatkozni azzal h aazt mondjá k h virusos lett és újra kell telepíteni. Hangsúlyozom szarabb gépek is ugyanúgy virusosak és nem kell 100 újratelepíteni őket. Nem szaórakodnak így mint ez.
2009. jan. 21. 13:49
 7/10 Hintalow ***** válasza:

Akkor áll(hat) fent hardverhiba, ha egy formázott, újratelepített gép netkapcsolat nélkül, vagy megfelelő vírusvédelemmel ellátva minden ok nélkül elkezd hibajelenségeket produkálni.

A te esetedben a következőket javaslom:

gép újratelepít (formázással)

a tuti tipp ilyen esetekre vírus ellen: a telepítés idejére húzd ki a netcsatlakozót, és csak azután tedd vissza, miután feltelepítetted az oprendszert, és feltettél egy vírusírtót. A vírusírtó a netkábel bedugása után autómatikusan frissíteni fogja magát. (természetesen mielött az írtót feltennéd és a netkábelt bedugnád, telepítsd fel a hálózati kártya driverét) így kiküszöbölhető, hogy a vírusírtó telepítése elött valami bekússzon a gépedbe.

Ezek után elkezdheted felpakolni a többi programot. Ha ilyenkor már elkezd problémázni a gép, akkor az már jó eséllyel harverhiba.

Tehát a folyamat még 1x röviden:

-netkábel ki

-gép újraindít, elötte oprendszer cd-je be, majd formázás telepítés

- ezután hálókártya driverje fel, majd vírusírtó is fel. (nod, kaspersky, avast, amelyik tetszik)

- ezután netkábel visszadug, frissíteni az írtót.

- eztuán mehetnek vissza az egyéb dolgok, driverek, programok...

2009. jan. 21. 19:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszike, Amúgy nincs netem, szóval azt a hálózati kártyát ki lehet hagyni?:))
2009. jan. 22. 09:21
 9/10 Hintalow ***** válasza:
Természetesen, de ha nincs neted, akkor nem igazán értem a vírusírtóval való erőlködést sem, hacsak nem fordul meg a gépedben naponta több különböző forrásból érkező cd, dvd, merevlemez...
2009. jan. 22. 10:12
 10/10 A kérdező kommentje:
bizony, a munkahelyen nincs vírusírtó a gépeken, és mindennap viszema cuccokat haza pendrive-on..
2009. jan. 22. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!