Ha vírusos lett a gépünk, akkor a lementett adatok is fertőzöttek lesznek?
A gépünkre egy nagyon csúnya vírus került,ami miatt már az internet sem nyitható meg, továbbá a gép tényleg kezelhetetlen.
Húgom kitalálta h a gépen lévő adatokat kiírja DVD-re, de én úgy gondolom, h ez nem a legjobb ötlet, mert ha újratelepítik és ő pedig ezeket a DVD-ket beteszi majd, a vírus ismét felkerül a gépre.
De mivel én sem vagyok e téren szakember, így nem hallgat rám, szóval nagyon megköszönném, ha segítenétek abban, h tényleg nem célszerű 9DVD-nyi adatot, fájlt lementeni a gépről.
Nagyon köszönöm előre is a segítő válaszokat!
Sokat segítetek vele!
Igazából ha egy file vírusos,az csak akkor fog aktiválódni,ha elindítod.. Ha meg van vírusírtód,akkor nem tudod elindítani,mert a vírusírtó azonnal kiszűri,hogy az vírusos file volt.tehát:
1.mented a cuccokat
2.csinálsz 2 particiót
3.az egyikre feltelepíted a windowst és a programokat majd amiket használni akarsz,a másikra pedig felhúzod majd a kiírt adatokat.(miután feltettél egy vírusírtót)
:)
Üdv
Úgy ahogy íród, nem szabad lementeni semmit se, mert minden adat fertőzőt lehet, dokumentumok, képek, zenek, adatok, minden.Atoll függ hogy milyen fertőzés van a gépen, ha át telepíted és vissza rakod az adatokat, akkor ugyanott leszel mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!