Valóban ez a vírusirtó a legkevésbé hatékony? (lent)
Általában az avast!-ról hallani, hogy beengedi a kártevőt, a legtöbb panasz a fórumokon / itt is erre van, hogy valakinél teleengedte a gépet kellemetlen dolgokkal.
Rengetegen használnak más vírusirtót is, de érdekes, AVG-s, Avirás, Kaspersky-s, MSE-s, Norton-os stb. probléma csak elvétve akad.
Ellenben hetente olvasok több olyan esetet is, hogy az illető segítséget kér, mert lelassult a gépe/spontán megnyit programokat/nem tölt be/elállítotódott a kezdőlap, vagy más ilyesmi; s az illető avast!-ot használ.
Még az illegális NOD32-esek is kevesebb szemetet engednek be.
Állítólag nagyon-nagyon lassan kerülnek az adatbázisba a dolgok, a heurisztikája pedig gyenge, mint a harmat.
Mi a tapasztalatotok erről?
Kérem, aki fan, vagy pedig nincs rendszergazda/gépszerelő ismerőse, nem olvas teszteket (igenis, nem minden teszt hazudik), nem tesztel, nem olvas vírusirtós topikokat stb., az ne válaszoljon! Tehát olyan ne írjatok, hogy "Nekem bevált..." "nálam nem jött be mellette semmit" stb.
Egy dolog, hogy nem lassult.
A mai kártevők rejtőzködnek, és jelszavakat, adatokat lopnak, stb.
Szoktad használni például a Malwarebytes' Anti-Malware programot?
Honnan tudod, hogy nincs vírus?? :O Meglepetés érne téged!
Ja, nekem akkor se lassult a gépem, mikor nem volt vírusirtóm. Semmi tünete nem volt hónapokig. Persze például a C gyökérmappa tele volt fájlokkal. Normál esetben van rajta kb. 5-6 rendszerfájl. Nekem volt 30 vírus.
Stb.
Mégse lett tünete, jó sokáig.
Üdv!
Én Avast-ról léptem át Comodo-ra.
Ég és föld. Az Avast-om csücsült csendben, ez meg hisztérikus, mint a barátnőm, mikor tudattam vele, hogy kipróbálnám két nővel. :)
Az avast-nál azt tette be a kaput, hogy beficcent egy kártékonyság. Dobtam is. Format, újratelep, és Comodo.
Ezt meg vissza kell fogni, és jól beállítani, mert még a windows-t is vírusnak tudja nézni. De eddig jó.
Nos, akkor harmadszor.
"CSAK a biztonságos és népszerű letöltőoldalakat használják, minden szoftverüket onnan töltik le"
És azt ki mondta, hogy ide nem kerülhetnek fel vírusos cuccok? Ncore-on (gondolom, nem kell bemutatni az ország egyik legnagyobb torrent oldalát) multkor olyan progit szedtem le, amit Avast kapásból karanténezett, virustotal is megmondta róla, hogy vírus, a feltöltő Coomdo IS-e biztonságosnak ítélte, és adminok által jóvá lett hagyva. Kommentekben meg jött a panaszáradat...
Megjegyezném, hogyha az illetőnek, aki "csak úgy" vírust kapott lett volna egy jó és jól beállított tűzfala, az riasztott volna, hogy egy program kártevőgyanús, és az is felrtűnt volna, hogy valami program csinálni akar valamit, amikor a felhasználó semmit sem indított el. Ilyenkor idejében ki lehet lőni és levadászni a cuccost.
Még mindig Avastom van, Malwarebytest kéthetente futtatom, semmit sem talál, Eset online Scannel havonta nézetem át a gépet, ugyanúgy semmi már jó ideje, pedig torrentezek, és nem kicsiben nyomom.
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!