Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Linuxosok használtok vírusvéde...

Linuxosok használtok vírusvédelmet? Ha igen mit?

Figyelt kérdés
jan. 12. 11:19
 1/10 anonim ***** válasza:
58%
Nem, mert minek?
jan. 12. 12:24
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
Én még windowson se, ott van az alap windows defender azt szeva.
jan. 12. 12:39
 3/10 A kérdező kommentje:

"Én még windowson se"

Akkor a windows defender mi(nagy semmi) , ha nem vírusvédelem.

jan. 12. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
58%
Nem használok.
jan. 12. 14:50
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Anno Windowson sem használtam.
jan. 12. 14:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A Linuxnak az a nagy előnye a Windowsal szemben, hogy akár napi szinten jön ki frissítés a MS havi ütemezéséhez képest, a telefon gyártók meg még több hónapot ülnek rajta. Szóval ha felfedeznek egy hibát, az Linuxon lesz leghamarabb javítva, így ha csak nem vagy olyan hülye hogy szándékosan megnyitsz vírusos programokat, viszonylag biztonságban vagy. Winen azért is más a helyzet, mert azt rengeteg egységsugarú user használja, akik megnyitnak minden sz@rt, így kell a 3rd party vírusvédelem. Linuxot általában haladó felhasználók szoktak használni akik ilyet már nem csinálnak.
jan. 12. 15:22
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egyrészt a Linux alapból nagyságrendekkel biztonságosabb, másrészt nem is nagyon csinálnak rá vírusokat, mert a Windowst célozva könnyebben és több gépet tudnak megfertőzni.
jan. 12. 16:07
 8/10 anonim ***** válasza:
80%
Linuxra is lehet írni vírust, csak mivel kevésbé elterjedt, nagyságrendekkel kevesebb van rá. A Windowsra írt vírusok pedig nem futnak rajta. A Nod32-nek van Linux változata is, ezt fel lehet tenni, de nem szükséges.
jan. 12. 16:55
 9/10 anonim ***** válasza:
44%

#8 "mivel kevésbé elterjedt" Hát... Akkor nem is tudom, hogy a világon futó szerverek 99%-án mi is fut? :D

Amúgy most a legelterjedtebb OS az Android. A harmadik világ (pl. Afrika) itt a modernizálódás már mobillal indult, a PC-s korszak az kimaradt vagy kevésbé volt jelen. Meg majdnem minden élő-holtnak van telefonja, de PC/Laptop nem mindig, ott a tablet is.

Utána a felhasználók terén valóban a Windows dominál.

Háttér rendszerek tekintetében azaz Szervereken meg a Linux, valamely disztribúciója, legyen az Debian, RedHat vagy bármi más.

Köhöm: Android-on is linux kernel fut, csak szólok. :)

Angol WIKI első mondatban "modified version of the Linux kernel"

Android is a mobile operating system based on a modified version of the Linux kernel and other open-source software, designed primarily for touchscreen-based mobile devices such as smartphones and tablets.

[link]

jan. 15. 20:32
 10/10 anonim ***** válasza:
37%

Jól elbeszélgetsz magaddal.

jan. 15. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!