Windows 10 rendszeren használtok vírusirtót, tűzfalat, vagy elég az alap vírusvédelem és a Windows Defender?
Víruskeresőt használok, mert a "hagyományos" víruskeresők általában hatékonyabbak, gyorsabbak és több lehetőséggel rendelkeznek, mint a "gyári" Defender (és adnak egy csomó extra funkciót, amit a defender nem).
Tűzfallal nem foglalkozom, van előtte jobb.
ESET Home Internet Security Essentials, vagyis az Eset Internet Security. [link]
A legjobb, egyben a legkényelmesebb védelem. A gépet és a routert is védi, a Windows tűzfalat nem használja, a Defendert is kikapcsolja. 50%-os kedvezmény egy bizonyos vevőkörre. A legmegbízhatóbb védelem ez a pozsonyi cég által kifejlesztett vírusirtó.
Semmiképp! Elég a beépített Defender, állandóan frissítik.
A vírusírtók fölöslegesen lassítják a vindózt, mindig is útáltam őket.
Volt olyan ismerősöm, aki már új laptopot akart venni, mert "tönkrement", mire meggyőztem, vegyük már le a gépéről a víruskeresőt (amiért ráadásul még fizetett is tán évente?). Mert elég a W10-re a beépítettje, mondtam neki, tudom, hogy az fogja le a gépét, mármint a vásárolt AV. Nagy nehezen ráállt - és lett egy "vadi új" gépe, annyira örült, hogy újra jól használható a laptop! Ennek már vagy 2 éve, és azóta se történt semmi baj nála az AV nélkül. Plusz hozadék, hogy nem kell hallgatnom, hogy jajdelassúagép, jajdelassúagép. :-)
(amúgy a defender kikapcsolható, ha valakinek még az se tetszene, hogy az ügyködik)
Ne Microsoft Defendert használj, hanem Bitdefendert, Kaspersky-t, Nortont, vagy ESET-et.
Nem, nem elég az "alap védelem".
Ha pedig már baj van, akkor Malwarebytes, és ha úgy sem jó, akkor újratelepítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!