Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Android telefonomba van 1...

Android telefonomba van 1 menü kódot generál a google kétlépcsőhöz, ezt a kódot a Facebook is elfogadja?

Figyelt kérdés
Sziasztok , amikor belépek a gugliba néha kiad 1 lehetőséget, hogy a telefonnal generálhatok 1 kódot , semmit nem telepitettem ez benne van ki irja a rendszer hová kell belépni és ott van 4-5 belépő kód, ezeket a kódokat a facebook elfogadja vajon? (ott is van ilyen lehetőség a Facebook is generált 5 kódot amint lementhettem és azt irta kiválthatom vele az SMS kódot. Vajon elfogadná azt is amit a telefon generál ? köszi.
dec. 30. 11:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A Google-nek generált kódot csak a Google fogadja el. Ezek nem csak úgy véletlenszerű számok amiket beírsz bárhová és működnek. Azért működik, mert össze van kapcsolva a fiókod, és a rendszer látja, hogy konkrétan annak a profilnak generálódik a kód és azt a konkrét profilt kell beengednie.

A facebook és minden más oldal is csak olyan kódot fogad el, aminél előtte hitelesítve lett, hogy melyik fiókhoz tartozik. A Facebooknál konkrétan nincs ilyen TOTP funkció, mert a mobilos alkalmazásba van integrálva a jóváhagyási folyamat, nem egy harmadik fél alkalmazásához adva.

Konkrétan a TOTP-nél maradva (pl. Google Authenticator által) az ilyen hitelesítést alkalmazó oldalaknál is ezt a funkciót előbb aktiválni kell, majd be kell olvasni egy QR-kódot, amivel a te fiókodhoz kötődik a kódgenerálás. Ha több fiókot veszel fel, mindegyik saját azonosítót kap és az alapján saját egyedi kódot generál, nem pedig ugyanazt írhatod be mindenhol. Lásd:

[link]

Avagy fordítsd meg a kérdést: ha bármilyen oldal beengedne téged egy kód megadásával, akkor bárki fiókjába be lehetne így lépni? Nyilván nem, ez elég nagy biztonsági kockázat lenne.

dec. 30. 12:00
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm én nem értek hozzá de úgy olvastam, hogy ez a Google Authenticator jó a guglihoz és a facebookhoz is. Ezért kérdeztem azt hittem a telefon kód is, de igy már értem és az utolsó mondatok igazak is. köszönöm.
dec. 30. 12:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Igazad lehet, mert miután belinkeltem a fényképet, tényleg ott van közte a Facebook és Instagram is. Pedig nálam is be van állítva a 2FA facebookon, de nem Authenticator segítségével, és nem is rémlik hogy ezt felajánlotta volna.

Valószínűleg azért, mert enélkül is működik: a Facebook mobilos alkalmazásába küldi ki a belépési jóváhagyást egy igen/nem kérdéssel, így nem kell kódot generálni hozzá. Így lehet megoldható autentikációs módszerrel is a használata, de jóval egyszerűbb simán a saját alkalmazást használni.

Mindenesetre akit érdekel, itt a súgó hozzá:

[link]

A Google is így csinálja ha idegen eszközről lépsz be és nincs Authenticator kód beállítva - csak annyit kérdez hogy te voltál-e, és igen/nem-mel jóváhagyod.

dec. 30. 12:11
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, a biztonság kedvéért elmentettem a facebooktól, pár kódot ő maga ajánlotta, hát megnyomtam, hogy mentse eltettem pendrivera. Akkor ha nincs nálam a telefon, gond nélkül be enged a kódokkal is, annak ellenére, hogy nekem SMS kód kérés van beállitva?
dec. 30. 12:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Ezek ilyen vész-hozzáférési kódok, hogy ha semmilyen más módszer nem működik, ezekkel beengedjen. Ezért is írják, hogy biztonságosan tárold. Valamint ha mégis újra lennének generálva (2FA törlése és újra létrehozásakor), akkor az előző 10 kódot érvényteleníti a rendszer és többet nem fogadja el, csak az újakat.
dec. 30. 12:58
 6/8 A kérdező kommentje:
5 köszönöm, tehát akkor gondolom ha 1et beirok be enged. Utolsó kérdés ha 1et elhasználok, az onnantól érvénytelen? (nem trollkodok, tényleg nem értem nem használtam még mint irtam a kérésemre 5-10et generált nem számoltam, de többet )
dec. 30. 13:06
 7/8 anonim ***** válasza:
Még nem próbáltam ezt a módszert, nem tudom. De logikusnak tűnik, hogy ha ugyanaz a kód többször felhasználható lenne, akkor nem adnának 10 különbözőt.
dec. 30. 13:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Értem köszi, ha elfogy kérek újakat, kipróbáltam annak ellenére, hogy sms van beállitva simán be engedett 1 kóddal, fel is ajánl 3 módszert belépésnél, egyik a kód, be is engedett. (a használt kódot töröltem)
dec. 30. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!