Gungasam kérdése:
Lehet e és ha lehet hogyan létrehozni otthoni hálózatot internet nélkül?
Figyelt kérdés
Sajnos nem vagyok számítógépes szakember de mégis csinálnom kell néhány dolgot ami ebbe a szakmába vág. Ilyen az otthoni PC-k és laptop összekapcsolása úgy, hogy választható legyen a kontaktus ideiglenessége. A mostani helyzet az, hogy van a DIGI-től egy router és arról megy a TV és még két PC kap kábelt külön-külön. A tetőtéri szobákhoz van egy második router amely csak megtoldja a hálózatot kábellel és Wi-Fi-vel Mivel a Kíndows 11-ben nincsen opció az otthoni hálózat létesítésére ezért szeretnék annyi ismeretet felcsipegetni, hogy olyan fájlokat és adatokat tudjunk házon belül egymás gépére küldeni ami nem tartozik a világhálóra. Szívesen venném ha valaki részletezné a lépéseket. Valamikor a 80-90-es években elég egyszerű volt számomra is, akkor 3 PC-nk volt és hálózatban voltunk a fiaimmal, azt hiszem Win 7 volt az uralkodó OS , de mostanára jelentősen bonyolódott. Vagy én "egyszerűsödtem"?#otthoni hálózat #internet nélküli
tegnap 12:20
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
És hogy internet nélkül maradhass húzd ki a kábelt a szolgáltatós routerből. :P
3/5 A kérdező kommentje:
#1! jártam azon az oldalon és azt láttam, hogy minden Win verzióban egyre csak megszüntetnek szolgáltatásokat, ahelyett, hogy bővítenék azokat. Nem tudom az One Drive virtuálisan hol van, hol történik a tárolás? Erről nem írnak. Nálam a gépemen?
#2! Nem akarok internet nélkül maradni, hanem a csoporton belüli megosztást óhajtom a világháló bevonása nélkül megejteni.
Miért volna értelme internetet használni olyankor amikor a megosztani kívánt tartalmat csak egy emelettel feljebb küldeném házon belül, ráadásul kábel köti össze a gépeket a routeren keresztül?
tegnap 14:24
4/5 A kérdező kommentje:
Az One Drive egy felhő szolgáltatás ami internetet jelent a másik géppel való kommunkációhoz. Na ezt nem akarom.
tegnap 14:30
5/5 anonim válasza:
#3/#4 Nem kell hozzá One Drive, a belinkelt cikk a fájlok vagy mappák "helyi hálózaton (vagy LAN-on), például az otthoni vagy munkahelyi csatlakoztatott számítógépeken" való megosztásáról szól, nem a - cikk szerint - "egyszerű módot kínáló" OneDrive-ról, az egy másik cikk ( [link] ) témája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!