Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Egy kamu email lenne?

Egy kamu email lenne?

Figyelt kérdés
Állitólag a román rendőrség küldött emailt egy olyan emailemre, amit nem használok sehova nem regisztrálok vele. Súlyosan vádolnak hülyeségekkel. Nem szerepel benne sehol a nevem, se az email cimem, bármim feltültetve a scannelt képen. Ti kaptatok már ilyesmit? nincs link, csak egy kép ami jpeg

dec. 2. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Igen, elég gyanús hogy kamu.
dec. 2. 17:35
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Tipikus rendőrség nevében történő csalás, amit az adott országokra is tudnak szabni. A rendőrség nem e-mailezget veled, a feladóból is ki kell derülnie, hogy csalás. Az e-mail tartalmából (nagy büntetéssel fenyeget, de ha felveszed a kapcsolatot akkor elsimítják - hogyne, ez már csak így megy), béna fordításából szintén.

Ilyen üzenetek csatolmányát megnyitni, letölteni kifejezetten rossz ötlet.

dec. 2. 17:46
 3/10 A kérdező kommentje:
De semmi sincs a levelbe nincs link csak egy kep amin az van h irjak a contact.politaromania@gmail.comra vagy valami ilyesmi toroltem a levelet nem emlekszek. Akkor valszeg kamu igaz? Nincs egy adat se rolam a kuldottekne
dec. 2. 17:46
 4/10 anonim válasza:
85%

Szerintem, a leírtakból kamu és nem nyitnám meg az üzenetet sem és a képet főleg nem.

Létezik e az az email címed amire hivatkoznak és pontosan egyezik e az az email cím az üzenetben a tiéddel, megnevezik egyáltalán? Feltételezem nem, de javíts ki kérlek, ha igen.

A személyes adataidat sem tudják.

Már az is furcsa, hogy emailen keresztül veszik fel a kapcsolatot veled.

Ha eddig nem találkoztál a román rendőrséggel, feltételezem nem, akkor nincs mit aggódni.

Én ilyet nem kaptam, de hasonlót igen amikor még volt freemailem, egyből töröltem.

Nem tudom, hogy zajlanak a rendőri folyamatok, de erősen kétlem, hogy emailen keresztül.

Azonnal törölném.

dec. 2. 17:48
 5/10 A kérdező kommentje:
Semmi link a jpg et nem toltottem le se semmi de abba sincs link. Csak egy email cim
dec. 2. 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
87%
Hogy merül fel, hogy nem az?!
dec. 2. 18:03
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

Rakd össze a jeleket. Úgy gondolod, hogy egy ország hivatalos szerve gmail.com-os címről fog levelezni? Amit bárki bármilyen szöveggel beregisztrálhat a @ előtti résszel, és annak kiadhatja magát.

Jelentsd a fiókot spamként, hogy a Google is le tudja tiltani vagy korlátozni.

dec. 2. 18:07
 8/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
90%
Ja. Mert a rendőrség gmail-es címet fog használni...
dec. 2. 18:08
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat erősen sejtettem, hogy kamu. Csak kivancsiskodtam ti kaptatok e ilyet meg h ezzel mit akartak elerni h se link se semmi. Aki kap ilyet legalabb ezekbol a valaszokbol rajon
dec. 2. 18:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Semelyik hatóság nem küld levelet fontos dologról. Ha mégis, akkor azt te kérted illetve te állítottad be, hogy hova küldjék. És ha így is van, érdemes független csatornán ellenőrizni az üzenet tartalmát. A független csatornát ne a kérdéses üzenetből szedd, mert az nem biztos, hogy független lesz. ;)
dec. 9. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!