Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Egy kamu email lenne?

Egy kamu email lenne?

Figyelt kérdés
Állitólag a román rendőrség küldött emailt egy olyan emailemre, amit nem használok sehova nem regisztrálok vele. Súlyosan vádolnak hülyeségekkel. Nem szerepel benne sehol a nevem, se az email cimem, bármim feltültetve a scannelt képen. Ti kaptatok már ilyesmit? nincs link, csak egy kép ami jpeg

ma 17:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, elég gyanús hogy kamu.
ma 17:35
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Tipikus rendőrség nevében történő csalás, amit az adott országokra is tudnak szabni. A rendőrség nem e-mailezget veled, a feladóból is ki kell derülnie, hogy csalás. Az e-mail tartalmából (nagy büntetéssel fenyeget, de ha felveszed a kapcsolatot akkor elsimítják - hogyne, ez már csak így megy), béna fordításából szintén.

Ilyen üzenetek csatolmányát megnyitni, letölteni kifejezetten rossz ötlet.

ma 17:46
 3/9 A kérdező kommentje:
De semmi sincs a levelbe nincs link csak egy kep amin az van h irjak a contact.politaromania@gmail.comra vagy valami ilyesmi toroltem a levelet nem emlekszek. Akkor valszeg kamu igaz? Nincs egy adat se rolam a kuldottekne
ma 17:46
 4/9 anonim válasza:
100%

Szerintem, a leírtakból kamu és nem nyitnám meg az üzenetet sem és a képet főleg nem.

Létezik e az az email címed amire hivatkoznak és pontosan egyezik e az az email cím az üzenetben a tiéddel, megnevezik egyáltalán? Feltételezem nem, de javíts ki kérlek, ha igen.

A személyes adataidat sem tudják.

Már az is furcsa, hogy emailen keresztül veszik fel a kapcsolatot veled.

Ha eddig nem találkoztál a román rendőrséggel, feltételezem nem, akkor nincs mit aggódni.

Én ilyet nem kaptam, de hasonlót igen amikor még volt freemailem, egyből töröltem.

Nem tudom, hogy zajlanak a rendőri folyamatok, de erősen kétlem, hogy emailen keresztül.

Azonnal törölném.

ma 17:48
 5/9 A kérdező kommentje:
Semmi link a jpg et nem toltottem le se semmi de abba sincs link. Csak egy email cim
ma 17:55
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy merül fel, hogy nem az?!
ma 18:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Rakd össze a jeleket. Úgy gondolod, hogy egy ország hivatalos szerve gmail.com-os címről fog levelezni? Amit bárki bármilyen szöveggel beregisztrálhat a @ előtti résszel, és annak kiadhatja magát.

Jelentsd a fiókot spamként, hogy a Google is le tudja tiltani vagy korlátozni.

ma 18:07
 8/9 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Ja. Mert a rendőrség gmail-es címet fog használni...
ma 18:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat erősen sejtettem, hogy kamu. Csak kivancsiskodtam ti kaptatok e ilyet meg h ezzel mit akartak elerni h se link se semmi. Aki kap ilyet legalabb ezekbol a valaszokbol rajon
ma 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!