Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Kaptam egy e-mail-t az "Apple"...

Kaptam egy e-mail-t az "Apple"-től. Biztos, hogy csak kamuról van szó? (Bővebben lent! )

Figyelt kérdés
Először is szögezzük le, hogy sosem vásároltam semmilyen Apple terméket, úgyhogy már ezért is gyanús a dolog. Maga az e-mail egyáltalán nem úgy néz ki, mintha tényleg egy olyan világméretű cég küldte volna, mint az Apple. Az e-mail címe mindössze annyi volt, hogy "Thank you for your order". A szövegben ennyi áll: "[Imortant] Read well and follow the steps" (Igen, important "p" nélkül.) Csatoltak hozzá egy Receipt-Info.html fájlt, amiben ~28 dollárért(amit havonta le akarnak vonni, viszont semmilyen bankkártya adat nincs arról, hogy ezt honnan is tervezik) állítólag én vásároltam a Candy Crush Saga-hoz és más hasonló játékokhoz ezt meg azt a "Karri's iPad" nevű tabletről. Van benne két link, ami Apple Support kinézetű, de kicsit sem hasonló című oldalra visz. Az email feladója: manager@e.apple.com <webnoti@suspicious1994.xpress.com.mx>, a Gmail-em nem hitelesítettnek írja. Nyilvánvalóan kamu az egész, csak azért szeretnék egy kis megnyugtatás, hogy ez tényleg így van-e. Kapott már esetleg más is hasonló e-mailt?

2017. júl. 30. 13:26
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kamu, te is tudod hogy kamu mert értelmesen levezetted. Nem kell vele foglalkozni, ha ezeket a jeleket magadtól is felismered akkor kellően tapasztalt vagy. Az összes többi esetben is nyugodtan ignorálhatod, azért mégsem lehet megkérdezni több száz különböző kamu levélről egyesével hogy melyik igazi. És még felesleges is amikor magadtól is tudod hogy egyik sem.
2017. júl. 30. 13:29
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyon indinek néz ki az "imortant" :-D

[link]

Küldő email: webnoti@suspicious1994.xpress.com.mx

Ami azt mondja hogy őt "manager@e.apple.com" -nak hívják. :-D

Szóval Xpress hosting szolgáltatásának MX -ét használja egy webnoti aliassal és suspicious1994 aliasú user.

Amúgy meg egy koreai köccög. :-D [link]

2017. júl. 30. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!