Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » 🔒 Jelszóval titkosított szöveg? 🔑

🔒 Jelszóval titkosított szöveg? 🔑

Figyelt kérdés

Írok egy példát is. A jelszó legyen mondjuk az, hogy "Sátrazó fecskék 146 levelet táncolnak?! 🧠", idézőjelek nélkül. A jelszóval titkosítandó szöveg pedig az alábbi:

Árvíztűrő tükörfúrógépes lorem ipsum, emojikkal. 😅 Dolor sit amet, eos ne aeque delectus. Ea nec option perpetua, qui ne possim intellegat. Id aeque phaedrum qui, eius tamquam corrumpit ea vis. 👍🏻 Eos ex option ancillae ponderum, vel dolore similique te.

1. Mi lesz a titkosított változata?

2. Hogyan kell jelszóval titkosítani?

3. Hogyan nyerhető vissza az eredeti szöveg?

Fontos infókat akarok lementeni csomó helyre, úgy hogy mások még kvantumszámítógéppel se nagyon tudják feltörni. Az lenne jó, ha nekem csak 1 kattintás lenne a titkosítás is, meg a feloldás is.

ma 14:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Attól függ, hogy milyen titkosítást használsz

2. Vannak erre programok, pl VeraCrypt

3. Meg kell adnod a titkosítás soán használt jelszót

ma 14:58
 2/16 anonim ***** válasza:
7zip-el? AES titkosítás? PC?
ma 15:01
 3/16 A kérdező kommentje:
Hasznos válaszok, köszönöm. Meg lehet oldani a böngészőben is, anélkül hogy bármit letöltenék? Nem tudom, milyen titkosítást használjak, nagyon nehezen törhetőt szeretnék.
ma 15:04
 4/16 A kérdező kommentje:
Pár Google keresés alapján úgy látom, hogy az AES a legerősebb titkosítás, azon belül is a 256 bit. Szerintetek is ez a jó választás? És ha igen, akkor hol lehet ezt használni? Tudtok ajánlani valami weboldalt? Letölteni nem szeretnék semmit.
ma 15:17
 5/16 A kérdező kommentje:

Találtam egyet, de bizonytalan vagyok. Tartok tőle, hogy elavult, vagy hogy az oldal üzemeltetői is látják amit beírok. De legalább AES-256, elvileg. Ez vajon offline? És biztonságos? Vagy van jobb alternatíva?

[link]

ma 15:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Lecsatlakoztam a netről, és úgy is működött. Szóval nem a szerver végzi a titkosítást, hanem a böngészőm. Ez jó hír! Csak attól tartok, hogy nincs frissítve, elavult, veszélyes ez az oldal. Erről hogyan tudok meggyőződni? Tudtok meggyőzőbb alternatívát? Vagy eleve rossz az irány?
ma 15:26
 7/16 anonim ***** válasza:

"Csak attól tartok, hogy nincs frissítve, elavult, veszélyes ez az oldal. Erről hogyan tudok meggyőződni?"

Az oldal forráskódjából kiderítheted, hogy milyen kód végzi a titkosítást.

Jelen esetben ez:

[link]

az eredeti forrása:

[link] [link]

ma 15:44
 8/16 anonim ***** válasza:

Igen a DOS 6.22 már nem támogatott, a böngészőt sem támogatja.

Win11-hez még böngésző sem kell, internet sem kell. Alapból tudja az EFS-t és a Bitlockert is.

ma 15:54
 9/16 A kérdező kommentje:

7-es válaszra:

Nagyon profi vagy, jól kinyomoztad, köszönöm!

Megnéztem azt a fájlt, amit linkeltél.

2003-ban nyúltak hozzá utoljára, elvileg.

És erre az őskövület oldalra hivatkoznak benne:

[link]

Nem úgy néz ki, mintha egy alaposan ellenőrzött, frissen tartott implementációja lenne az AES-256-nak...

ma 16:15
 10/16 anonim ***** válasza:

Az AES például egy 2002-es szabvány. Azóta változatlan.

Ha valami működik, akkor nem kell kényszerűségből frissíteni.

De példának okáért itt:

[link]

a Stanford Egyetem biztonsági laboratóriuma ( [link] ) által készített implementáció, aminek itt:

[link]

egy demóoldala.

ma 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!