Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Windows 10 Oprendszer van a...

Windows 10 Oprendszer van a laptopomon. A bejelentkezési jelszó, csak a fejemben létezik, és nem könnyű kitalálni, finoman szólva sem. A laptopomhoz fizikai hozzáférési lehetőség van. Lehetéséges-e adatot lopni belőle, bejelentkezni?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan? Hogy tudok ellene védekezni ? Hogyan jöhetek rá, hogy valaki bojgatja a gépem ?

nov. 9. 10:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Kapcsold be win 24H2 alatt az Eszköztitkosítást. Home és Pro esetén is működik. Feltétele:

- secure boot

- TPM (1 vagy 2)

- MS fiók

Így jelszó/pin nélkül senki semmit nem tud ellopni v belépni.

nov. 9. 13:58
 22/26 anonim ***** válasza:

20

Azért ahhoz már majdnem laborban kéne lenni, mert ugye szét kell kapni a dolgot, rá kell kötni egy plusszt eszközt. Ez már messze nem a pár perces 3-4 soros kód szerintem :D

nov. 9. 14:07
 23/26 anonim ***** válasza:

22

Az még a hőskorban volt amikor még nem találták fel a processorba épített fTPM/PTT-t..

A processort pedig nehéz szétszedni. 😀

nov. 9. 14:22
 24/26 anonim ***** válasza:

#7. hiszem, ha látom.

Tudod: messziről jött ember azt mond, amit akar.

nov. 9. 20:29
 25/26 Thunderfairy ***** válasza:

Én is láttam már ilyen feltörési videót. Elinditod a LIVE LUNUX-ot és ha tudod mit és hogyan irj be parancssorba akkor megszerezheti a jelszót a jelszavat tároló állományból. Igaziból csak lestem hogy milyen könnyű a feltörés ha értenek is hozzá. Úgy mutatta a videó hogy ha elfelejtenéd a jelszót. De neten lehet ilyen bemutató videókat nézni ha érdekel valakit.

Windows-ra és Linux-ra muttata a videó a jelszó megszerzését. Ha tudod hogy mit és hogyan csinálj akkor meglepően könnyű megszerezni a jelszót.

nov. 11. 14:08
 26/26 anonim ***** válasza:

25

Ennek kivédésére kell az eszköztitkosítás. (v bitlocker)

nov. 11. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!