Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Miért kér WhatsApp kódot a...

Miért kér WhatsApp kódot a Facebook?

Figyelt kérdés
Meg szeretném változtatni a jelszavamat, mert észre vettem hogy minden este hajnali 1 körül kapok smsben egy 6 szám jegyű kódot és mellé hogy ne osszam meg. A másik ok hogy Facebook értesítőn napi 1x írja hogy valahonnan be akarnak lépni eddig sikeretlenül. Amikor megpróbáltam volna megváltoztatni mindig kér egy WhatsApp kódot, úgy hogy nekem nincs fiókom. Mit tehetek ellene?

nov. 6. 19:07
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

8-as

Igen, elég csúnyán beszoptam egy vírust a gépen

nov. 6. 20:16
 12/20 anonim ***** válasza:
Lehet a rendszernek kell valamennyi idő amíg az appot látni fogja.
nov. 6. 20:19
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyébként pontosan, hol lehet megtalálni a kódot?
nov. 6. 20:21
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

Akkor a fontosabb személyes fiókjaidban kicserélted a jelszavakat?

Vírusirtás gondolom megvolt.

nov. 6. 20:22
 15/20 anonim ***** válasza:
Facebook üzenetben küldi mikor a jelszócserénél rányomsz a kód küldése lehetőségre. Hasonlóan érkezik mint a telefonra az SMS 6 jegyű kód, csak itt a WhatsApp-ra érkezik.
nov. 6. 20:25
 16/20 A kérdező kommentje:
14-es volt egy gép úrjatelepités és minden fontosabb fioknal új jelszót adtam meg egyedül a Facebook nem akkar összejönni
nov. 6. 20:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg te uralod a fiókot semmi pánik véd az SMS kód.

A fiókod biztonságának megőrzése érdekében egy napon belül csak korlátozott alkalommal engedélyezzük új jelszó kérését. Ha elérted ezt a korlátot, várnod kell 24 órát, mielőtt ismét megpróbálkozhatsz új jelszó beállításával.

nov. 6. 20:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Két hete valaki itt hasonló problémával küzdött. 24 óra eltelte után engedte neki. De várd ki az időt addig ne próbálkozz.
nov. 6. 20:57
 19/20 A kérdező kommentje:

Na végül sikerült megoldani, de máshogyan. Előbb beléptem FB és azt irta hogy a munka menetlejárt, mondom 'hát g*ci'. Különös módon nem az jött be hogy jelentkezek be hanem csinálhatok új jelszót úgy, hogy nem kell megadni a régit meg nem kellet a WhatsApp.

Végre ezzel se kell szarakodni.

nov. 8. 20:12
 20/20 anonim ***** válasza:
Azzal hogy újratelepítetted a géped ugye a vírus miatt. A gépedet kivetted a FB fiókból mint megbízható eszközt. Igaz hogy újra be is tudtál lépni hisz belépési adataid rendben megvoltak + 2fa is volt. Ilyenkor az eszköz új megbízható eszközként kerül a fiókba viszont jó pár napig nem enged kritikus (emailcím, jelszó,telefonszám) beállításokon változtatni. Ez biztonsági védelem ha mégis hacker tudott volna belépni a fiókba megszerzett azonosítókkal ne tudja azonnal felülírni a belépési adataidat. Időt hagyva a tulajdonosnak észlelni és helyreállítani a fiókot. Sokan vesztették el úgy a fiókot hogy este még minden rendben volt reggelre oda a fiók. Küldte a fiók egymás után az SMS értesítéseket valaki nem megbízható eszközről belépett a fiókjába. És le lehetne reagálni hogy nem én voltam de mivel alszik az illető erre nincs módja. Aztán jön a többi SMS megváltozott emailcím, megváltozott jelszó. Ezért alkalmazza az FB ilyenkor kritikus adatok megváltoztatásának késleltetését. Be be tudsz lépni és használni is tudod a fiókot de jó pár napnak el kell telni míg a belépési adatokon engedjen változtatni. Fél évvel ezelőtt újra raktam a gépet más okból mint te. Majd úgy gondoltam az FB fiókom emailcímét kicserélem másikra. A fent leírtak miatt ha jól emlékszem 10 napig nem engedte. Viszont semmit sem írt ezért először hibára gondoltam. Mikor keresgéltem a neten akkor találtam erről írást.
nov. 9. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!