Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Ezt tényleg meg lehet tenni?...

Ezt tényleg meg lehet tenni? Bocs nem vagyok egy számtech zseni.

Figyelt kérdés

Ha van a számitógépben kamera vagy külön veszünk hozzá,akkor arra rá lehet csatlakozni kívülről?

Nem vagyok dilis:)

A Gyilkos elmék egyik részében láttam és elgondolkodtatott.A filmben egy pasas otthonról kukkolt másokat,ugy hogy gépükön lévő kamerára csatlakozott.

Szerintetek ez lehetséges,vagy csak akkor ha bevan kapcsolva a gép és vezeték nélküli a net.Telefonoknál lehet ez,vagy ott sem.

2010. nov. 5. 10:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen lehet. Múltkor volt is ilyen hír, hogy így kukkolt embereket egy pedofil hacker. De ha van egy jó tűzfalad akkor nem lehet gond :)
2010. nov. 5. 10:34
 2/9 anonim ***** válasza:

Azért nem olyan egyszerű a dolog.

Lehet, igen, de... Ahhoz először meg kell fertőzni valahogy egy trójai vírussal a gépét. Utána, ha be van kapcsolva a gép, és a kamera csatlakoztatva van a géphez, a gép meg az internetre, a trójain keresztül valóban megnézheti a webcam képét. Csak az a helyzet, hogy ha már sikerült trójait felrakni a gépre, akkor senkit se érdekel a webcam képe. Inkább bankszámlaszámokat/jelszókat lopkodnak. ;)

2010. nov. 5. 10:36
 3/9 A kérdező kommentje:

Húúúú,most megijedtem.

De ha ki van kapcsolva akkor nem lehetséges ugye?

Telefonnal mi a helyzet?

2010. nov. 5. 10:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Na ennyit a nyugodt életről:(

Minek nézek én ilyen filmeket:DDD

2010. nov. 5. 10:38
 5/9 anonim ***** válasza:

Természetesen ha ki van kapcsolva, akkor nem lehetséges.

Telefon is lehallgattatható. Csak miért épp téged hallgatnának le? :) Hacsak nem egy terrorcselekményt készülsz véghezvinni, senki le sem sz**ja hogy kivel mit beszélsz. :P

2010. nov. 5. 10:45
 6/9 anonim ***** válasza:

"De ha ki van kapcsolva akkor nem lehetséges ugye? "

Egy notebook kameráját szoftveresen is be lehet kapcsolni távolról. De ha nem veszed félvállról a biztonságot, akkor erre semmi esély nincs.

2010. nov. 5. 12:45
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a választ.

Van vírusirtóm(nod32),de nem tudom mennyire jó,mivel a múltkor egy ellenőrzésnél,31 vírust talált:S

2010. nov. 5. 13:42
 8/9 anonim ***** válasza:

A NOD32 a legjobb. Minden vírusirtót le kell futtatni legalább hetente 1x. Azért talált 31 vírust, mert amikor te indítod el a víruskeresést, akkor sokkal mélyrehatóbb vizsgálatot végez. Ha folyamatosan a háttérben is ilyen mélyrehatóan vizsgálódna a fájlok között, akkor nagyon belassulna a gép. Szóval heti 1x futtasd végig és persze ügyelj rá, hogy a vírusdefiníciós adatbázis mindig a legfrissebb legyen.

Ja és ne a sima NOD32-t használd, hanem a legújabb Eset Smart Security. Ebben benne van a NOD32 + spyware védelem + tűzfal. Ezek kombinációja megvéd mindentől.

2010. nov. 5. 14:46
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszod:)
2010. nov. 5. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!